Preview: MotoGP 14

Geplaatst: 21 april 2014 17:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

ROOAAAaaaaaarrrrrrrr woesh! In de verte hoorde je toch echt iets aankomen, maar was het nu echt die waas die in een flits even voorbij kwam zetten? Nu klinkt het monsterlijke geschreeuw van de motor al weer ver weg, en we zijn nog geen paar seconden verder. Wat is het toch gevaarlijk, dat motorracen. Ik ga maar eens kijken hoe gevaarlijk de nieuwe MotoGP wordt, dat is al wel genoeg waaghalzerij voor mij.

MotoGePrietpraat
Scheuren op tweewielers: een verslaving, blijkbaar. Veel mensen in mijn vriendenkring hebben een motorrijbewijs, en een paar ervan gaan geregeld met hun ongezond snelle voertuig een paar dagen een parcours afracen. Op avonden dat ik het ongenoegen heb alleen tussen twee á drie motorrijders in te zitten, gaat het alleen maar over allerlei motormerken, parcours, races en de één na de ander heeft een stoer verhaal of hip YouTube-filmpje wat per se ter plekke gedeeld moet worden met alle aanwezigen. Eentje heeft zelfs speciaal een Xbox 360 gekocht om een MotoGP-game te kunnen spelen. Nu komt er weer een nieuwe MotoGP uit over ongeveer twee maandjes, wanneer de doelgroep voor deze game al echt op een motor aan het racen is.

MotoGeldPost
De reden waarom ik zelf niet mee doe aan het motorrijbewijs halen en motorracen is met name omdat ik echt denk dat ik mijzelf dan doodrij binnen een paar races. Al van kleins af aan ben ik iemand die nooit iets rustig aan of normaal kan doen, het moet altijd erg fanatiek. Daarnaast ben ik al heel mijn leven bijzonder goed in mijzelf van fietsen af te laten vallen en slingeren, wat ik maar als een hint zie van the powers that be om niet te gaan motorrijden. Dit overigens afgezien van de hoge kosten die dit met zich mee brengt alsmede de tijd die het vergt, wat ik er echt niet voor over heb. Toch lijkt het mij erg gaaf, dus een MotoGP-game ben ik wel de aangewezen doelgroep voor, toch?

MotoGraphicsPimpin
MotoGP 14 is de eerste in zijn serie die uit zal komen op de nieuwe hippe consoles, naast dat deze ook nog op de oudere consoles zal verschijnen, welke ik nu maar de ex-next-gen generation noem tegenwoordig. Maar, vreemd genoeg vooralsnog niet op de Xbox One. De reden waarom is ook nog niet echt duidelijk, maar wie weet zal dit in de toekomst nog wel zo zijn. Met dit vooruitzicht beloven de makers natuurlijk meer realisme in rijden, graphics en physics. Met het weinige wat er tot nu toe van te zien is, lijkt dit inderdaad waar te gaan worden. In hoeverre de pc en nieuwe next-gen consoles nog tegengehouden gaan worden qua digitale racepracht en -praal is nog onduidelijk, maar het ziet er van wat we tot nu toe kunnen bekijken allemaal erg goed uit.

Verwachting
Er valt op dit moment eigenlijk nog niet veel te zeggen over MotoGP 14, maar het lijkt echt veelbelovend. Het ziet er allemaal bijzonder realistisch uit en geeft het idee dat dit een zeer goeie motorracesim gaat zijn in de stijl van Gran Turismo. Wat ik persoonlijk wel leuk zou vinden is als dit soort games wel een beetje meer buiten alles zo realistisch mogelijk proberen te krijgen ook kijken naar welke gameplay-elementen speltechnisch gezien leuk zijn. Dit is iets wat in veel realistische racegames nogal ontbreekt. Persoonlijk zou ik het leuk vinden als er weer eens racegames komen die eens een race op de maan doen, andere planeet en juist met physics nieuwe dingen proberen, maar dat ben ik. MotoGP wordt in ieder geval realistisch racen perfected, veilig vanuit je gamestoel.

MotoGP 14 zal in juni verschijnen voor de Xbox 360, pc, PlayStation 3, PlayStation Vita en de PlayStation 4.

Lees meer