Preview: Motorstorm Apocalypse

Geplaatst: 29 januari 2011 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Motorstorm was een launchgame op de PlayStation 3 en gaf brute races in de woestijn. Deel 2 ging vervolgens naar tropische oorden. Motorstorm Apocalypse komt er dit jaar aan en waar zal dit deel plaatsvinden? In de ruimte? In de kern van de aarde? Nee, in de stad! Ik mocht de game spelen bij Sony en ik ben zeer onder de indruk.

Urban lifestyle
Vanaf het moment dat ik ging racen, wist ik wat de ontwikkelaars met Motorstorm: Apocalypse wilden; een leuke game neerzetten waar alle leuke elementen uit vorige delen in terugkomen. Je hebt nog steeds verschillende soorten voertuigen. Alle voertuigen hebben hun voor- en nadelen. De nitro is er ook nog steeds en gaat nu harder dan ooit. Er zijn, naast de omgevingen, niet veel vernieuwingen te bespeuren. Ik mocht echter maar 1 parcours uitproberen. Het kan dus zijn dat er meer vernieuwingen komen.

De woestijn en de tropische gebieden zijn dus vervangen door een stad en ik vond dat heel vet. Overal exploderen gebouwen en die worden goed in beeld gebracht. Er is maar weinig vetter dan net onder een exploderend gebouw rijden waarbij bijna een rotsblok op je motorkap valt.

Burnoutig
Het is nog steeds de bedoeling dat je eerste wordt bij Motorstorm: Apocalypse. Hierbij mag je alles doen wat mogelijk is, waaronder je rivalen van de weg beuken. De daarop volgende explosies worden nog veel vetter in beeld gebracht dan ooit. Wacht eens even. Exploderende gebouwen, snelheden waarvan je spontaan epilepsie krijgt en elkaar van de weg beuken? Dit lijkt wel een beetje op Burnout! Op zich is dat niet erg, want Motorstorm heeft nog steeds erg veel van zichzelf, waaronder de wat meer realistische controls en de verschillende soorten voertuigen.

Raggen op Drum 'n Bass?
Als je de eerste Motorstorm hebt gespeeld, weet je waarschijnlijk wat ik bedoel met deze tussenkop. De heerlijke muziek van onder andere Pendulum, die uit je boxen kwam knalt. Ik heb in tijden niet zo'n vette soundtrack gehoor in een game. Pacific Rift zette dat rustig voort, maar bij Apocalypse stond het geluid uit (of ik hoorde het niet doordat achter mij Killzone 3 werd gespeeld). Hopelijk heeft deze game weer een sublieme soundtrack, maar de ontwikkelaars kennende twijfel ik daar niet aan.

Voorlopig oordeel
Motorstorm Apocalypse gaat, net als zijn voorgangers, ouderwets kont schoppen. Alle leuke dingen zijn erin gehouden. Naast de omgeving is er niet veel vernieuwing, maar de explosies en supersnelle raceactie maken dat meer dan goed. Het lijkt misschien een beetje op Burnout, maar heeft ook een hele eigen smoel. Hopelijk is de soundtrack net zo goed als in vorige delen en dan hebben we echt een toppertje in handen!

Lees meer