Preview: MotorStorm Pacific Rift

Racen is vet op de echte weg, maar ook zeker weten virtueel. Ik heb wat minder met arcade racegames, mijn auto moet namelijk van alle kanten aangepast kunnen worden om zo nauwkeurig een bocht te kunnen nemen. Begrijp me niet verkeerd, arcade racen vind ik ook nog altijd vet.

Deze combinatie vind je terug in MotorStorm Pacific Rift. Minder heb ik met motorracen, omdat ze wat mij betreft te direct reageren qua besturing, en wanneer je de muur maar even schampt lig je er alweer af. Tijdens onze speelsessie hadden we echter geen motor tot onze beschikking, maar wel elk een drietal auto's in een splitscreen modus.

De motor is natuurlijk niet het enige voertuig in deze game. Ook heb je quads, mudpluggers, vrachtwagens, pick-ups, rally-auto's, buggies en in dit deel ook de monster truck, ook wel een pick-up op hoge wielen te verstaan.

De bedoeling is dat je als eerste over de finish komt, maar wel moet je obstakels ontwijken, want zodra je ook maar iets uit koers raakt, dan lig je meteen een halve baanlengte achter. Ook wanneer je de bocht net iets te wijd neemt en het ravijn in dondert.

De omgeving ziet er zeker weer gelikt uit, alleen doet het me teveel lijken op de vorige MotorStorm. Het offroad-race genre is dus niet helemaal mijn ding. Dit deel speelt zich af op een eiland, in tegenstelling tot de vorige MotorStorm, die zich te midden van woestijnenomgevingen afspeelde. De game kun je singleplayer of tot maximaal met vier spelers zowel on- als offline in multiplayer modes spelen.

Je kunt je tegenstander flink rammen door op de L1 en R1-knoppen te drukken. Daarmee beuk je flink opzij om er zo voor te zorgen dat ze ergens tegenop rijden of een ravijn in rijden. Zorg ervoor dat je niet te hard beukt, omdat het risico te groot is dat je zelf ook de diepte in duikelt.
Op de motoren en quads kun je uiteraard niet beuken, maar wel behoorlijke klappen uitdelen. Niet echt realistisch, maar ik kan me voorstellen dat het met wat vrienden op de bank, in splitscreen modus, voor hilarische taferelen kan zorgen.

Zoek in de game naar de ideale route, zodat je laaghangende takken en benauwde ruimtes omzeilt. Let op wanneer je de snelste route neemt. Je quad zal het namelijk niet lang uithouden in de buurt van lavapoelen, dus zul je soms een andere route moeten nemen om schadeloos over de finish te komen.

Naast het beuken of slaan, het bepalen van snelle routes, de diverse voertuigtypes en zestien nieuwe banen en een splitscreen modes, heeft de game ook een custom soundtrackondersteuning, kun je complete gebouwen omrijden en schijnt de motor wel beter te besturen als in het eerste deel. Deel twee is een waardige opvolger van het eerste deel, maar vond je het eerste deel bagger, dan zal Pacific Rift je ook niet kunnen bekoren. De game zal op 28 november exclusief voor de PlayStation 3 verschijnen.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?