Preview: Murdered: Soul Suspect

Geplaatst: 18 april 2014 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Na het succes van Rockstar Games' L.A. Noire zou je toch verwachten dat er meer ontwikkelaars zich op de detectivegames gaan richten. We hebben echter weinig grote detectivegames gezien na de komst van die game. Binnenkort zal daar verandering in komen dankzij Murdered: Soul Suspect. In deze preview zal ik jullie vertellen wat je van deze game kunt verwachten.

Je eigen moord oplossen
Murdered: Soul Suspect is in ontwikkeling bij Airtight Games en zal worden uitgegeven door Square Enix. De hoofdpersoon in de game is Ronan O'Connor. Hij is een detective die al vele moordzaken heeft opgelost. Deze keer heeft hij echter te maken met een zeer bijzondere moordzaak. Hij moet namelijk zijn eigen moord oplossen. Ronan leeft nog voort als geest in de wereld genaamd Dusk. Hij kan alleen uit deze wereld komen door er achter te komen hoe en door wie hij is vermoord, om vervolgens de dader op te pakken. Als geest zal dat echter niet zo gemakkelijk zijn.

Door muren
Het nadeel van het zijn van een geest is dat je geen interactie kan hebben met de voorwerpen. Als geest gaat je lichaam namelijk overal doorheen. Dat maakt het onmogelijk om potentieel bewijsmateriaal goed te onderzoeken. Het leuke is wel weer dat je als geest bijna overal doorheen kan lopen, zelfs door muren. Uiteraard zijn er wel grenzen. Zo kan je bijvoorbeeld niet door de buitenmuren van een huis lopen. Mocht je dus een huis willen betreden, dan moet de deur toevallig open zijn wil je er in kunnen. Daarnaast zal je niet door objecten uit de Dusk kunnen lopen.

Mensen overnemen
Als geest is het ook niet mogelijk om met mensen uit de echte wereld te communiceren, omdat ze je niet zien en horen. Hierdoor zal je dus geen getuigen kunnen ondervragen. Toch zal je op een of andere manier aan clues moeten komen. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld het lichaam van andere mensen over te nemen. Zo kan je de mensen beïnvloeden om ergens aan te denken, zodat jij hun gedachten kan lezen en daar je informatie uit kunt halen. Deze informatie had je anders niet kunnen bemachtigen. Aan de hand van deze informatie kom je steeds meer over je dood te weten door middel van cutscenes.

Demons en andere geesten
In de Dusk ben je niet alleen. Zo zijn er Demons, de vijanden in de game. Zij waren ooit ook geesten, net als Ronan. Echter zijn ze te lang in de Dusk gebleven, waardoor ze corrupt zijn geworden. Door het opnemen van andere geesten kunnen ze weer hun normale vorm aannemen. Ronan kan deze Demons verslaan door ze van achteren aan te vallen. Naast Demons kom je ook andere geesten tegen in de Dusk. Ze bieden sidequests aan die je kunt voltooien om ze te helpen uit de Dusk te ontsnappen.

Verwachting
Murdered: Soul Suspect lijkt een erg unieke game te gaan worden. In hoeveel games moet je nou als geest je eigen moord oplossen? Wel ben ik een klein beetje bang dat de game misschien iets te eentonig gaat worden. Dat door muren heen lopen heb je na een tijdje wel weer gezien. Hopelijk bewijst de uiteindelijke game het tegendeel. Maar het gaat bij deze game natuurlijk allemaal om het verhaal, en daar ben ik erg benieuwd naar. Ik wil weten hoe de moord nou heeft plaatsgevonden en door wie en waarom het is gebeurd. We zullen nog heel even moeten wachten voordat we zelf het antwoord kunnen vinden op deze vragen.

Murdered: Soul Suspect zal op 6 juni verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One, pc, PlayStation 3 en de Xbox 360.

Lees meer