Preview: Need for Speed Most Wanted

Tijdens de persdag van de gamescom was de allereerste game die ik wilde spelen Need for Speed Most Wanted. Ik ging dan ook direct naar de stand van Electronic Arts en ging achter het eerste platform staan die vrij was, in dit geval dus de pc. Nu ben ik geen pc-gamer, maar gelukkig was er een Xbox 360-controller aangesloten zodat ik toch nog op mijn vertrouwde manier kon gamen. Hoe is dit me bevallen?

onbekend

Burnout Paradise 2?
Voordat ik begon met spelen, dacht ik dat de game heel erg op Burnout Paradise zou gaan lijken. Need for Speed Most Wanted speelt zich namelijk ook af in een open wereld, genaamd Fairhaven City, en is door dezelfde ontwikkelaar gemaakt. Daarnaast zijn de hekjes en billboards ook weer aanwezig. Ik dacht dus dat de game eigenlijk een Burnout Paradise 2 is, maar toen ik begon met spelen, merkte ik waarom het geen Burnout heet. De auto's rijden namelijk als in Need for Speed. Dit betekent dat de auto's niet meer zo extreem wendbaar zijn, wat het natuurlijk veel pittiger maakt. Tijdens mijn speelsessie crashte ik dan ook heel erg vaak. Dit zal waarschijnlijk een kwestie van wennen zijn. De politie zal in de game ook weer zijn rentree maken.

Niet meer kaartlezen
Wat ik erg irritant vond aan Burnout Paradise, was het navigeren door de wereld. Tijdens de races kan je namelijk je eigen route naar de finish bepalen. Er was wel een soort navigatiesysteem die aangaf wanneer je af moest slaan, maar vaak gaf deze dit te laat door. Need for Speed Most Wanted gaat dit gelukkig helemaal anders doen. Zo zal je minimap niet meer een kaartje bevatten, maar een radarbeeld van de wegen. Hierdoor zie je veel duidelijker hoe de kruispunten in elkaar zitten. Daarnaast zal je minimap een lijntje tonen met de juiste route. Zo kan je ruim van tevoren anticiperen op de bochten. En om de bochten nog duidelijker aan te geven, zal je regelmatig checkpoints in je beeld te zien krijgen. Verdwalen is nu echt onmogelijk.

onbekend

Autolog 2.0
Bij een nieuwe Need for Speed-game hoort natuurlijk ook weer de Autolog. Need for Speed Most Wanted zal een vernieuwde versie van Autolog krijgen. Met Autolog deel je je snelste tijden, scores en nog veel meer met al je vrienden. Aan jou de taak om je vrienden te verslaan. Hierbij kan je zelf bepalen op wie van je vrienden je de focus wilt leggen. Heb je een vriend die je telkens uitlacht omdat hij overal beter in is, dan laat je Autolog toch op hem focussen. Zo kan je zien hoe je het tegen hem doet. Mocht hij jouw score weer verbeteren, dan krijg je een melding en kan je weer proberen om hem opnieuw te verslaan. Dit alles levert je punten op, waarmee je kan stijgen op de Most Wanted-lijst.

Multiplayer
Electronic Arts had tijdens de gamescom een nieuwe trailer vrijgegeven voor de multiplayer van Need for Speed Most Wanted. Uit deze trailer blijkt dat de game met twaalf man online te spelen is. Voor de rest doet het weer heel veel aan Burnout Paradise denken. Zo keren de challenges weer terug. Denk hierbij aan een hoeveel meters driften of over zo veel mogelijk auto's jumpen. Als we de ontwikkelaar mogen geloven, zal de game honderden challenges bevatten. Natuurlijk kan je ook online tegen elkaar racen. Hiervoor moet je eerst naar het startpunt van de race rijden. Wanneer iedereen daar is of de tijd op is, zal de race beginnen. Je begint dus niet meer in een grid, maar je kan jezelf goed positioneren. Ook na de finish zal je de mogelijkheid krijgen om vrij rond te rijden en anderen te beuken. Je hoeft dus niet te wachten totdat iedereen is gefinisht.

onbekend

Voorlopig oordeel
Burnout Paradise is mijn favoriete racegame aller tijden, maar Need for Speed Most Wanted zou hier zomaar eens overheen kunnen gaan. Hoewel de game veel weg heeft van Burnout Paradise, rijden de wagens heel erg anders. Het navigeren door Fairhaven City is vele malen beter dan in Burnout Paradise. De game pauzeren om de kaart te bekijken is verleden tijd. De komst van Autolog 2.0 zal er waarschijnlijk voor zorgen dat je de game veel langer door gaat spelen en al je vrienden probeert te verslaan. Ook de multiplayer lijkt weer prima in elkaar te zitten. Dit is misschien wel de game waar ik het meest naar uitkijk dit jaar.

Need for Speed Most Wanted verschijnt op 1 november voor de pc, Xbox 360, PlayStation 3 en de PlayStation Vita.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?