Preview: Nintendo Land

Geplaatst: 21 juni 2012 16:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Tijdens de persconferentie van Nintendo afgelopen E3 zal iedereen zich vast wel hebben afgevraagd waar de Nintendo-franchises bleven. We zagen een hoop Mario-titels en Luigi kwam ook nog even langs, maar waar bleven Zelda, Donkey Kong, F-Zero en nog veel meer. Dit probeerde Nintendo op het einde goed te maken met Nintendo Land: een verzameling van twaalf minigames gebaseerd op Nintendo-games. Inmiddels is er wat meer over de game bekend, dus tijd om even vooruit te blikken.

Nintendo Pretpark
In Nintendo Land kan je met je Mii in een pretpark verschillende minigames spelen. Deze minigames laten allemaal zien wat je met de Wii U GamePad kan doen. Tot nu toe zijn er nog maar vijf minigames getoond, maar in totaal zal de game twaalf minigames bevatten, allemaal gebaseerd op een Nintendo-game. Er zijn minigames die je in je eentje kan spelen, co-op en tegen elkaar.

Alleen in het pretpark
De singleplayergames die tot nu toe bekend zijn, zijn Donkey Kong's Crash Course en Takamaru's Ninja Castle. In Donkey Kong's Crash Course moet je met een karretje door een hindernisbaan om je doel te bereiken. Dit doe je door de GamePad te kantelen, waardoor je wagentje naar links of rechts zal gaan. Met de triggers kan je bepaalde platformen activeren en met de anologe sticks is het mogelijk om platformen te roteren.
Takamaru's Ninja Castle is een minigame waarbij je als een ninja werpsterren moet werpen om alle vijanden te verslaan. Veel meer dan dat valt er niet te vertellen.

Eén tegen allen, allen tegen één
Een pretpark in je eentje bezoeken is natuurlijk bij lange na niet zo leuk als met meerdere mensen. De multiplayermodi van Nintendo Land die tot nu toe bekend zijn hebben allemaal hetzelfde idee: één persoon met de Wii U GamePad neemt het op tegen de rest met Wii-controllers op de tv.
Met Animal Crossing: Sweet Day moeten de spelers op de tv vijftig snoepjes verzamelen. De speler met de Wii U GamePad moet de andere spelers tegenhouden. Dit doet hij door twee characters te besturen met beide analoge sticks.
In Luigi's Ghost Mansion is de speler met de Wii U GamePad een spook en moet hij de andere spelers vangen. Op het scherm van de Wii U GamePad kan hij alle spelers zien, maar de spelers die op de tv kijken kunnen het spook niet zien. Een soort verstoppertje dus.

Samen sta je sterk
Als laatste hebben we nog The Legend of Zelda: Battle Quest. In deze minigame moet je met zijn allen samenwerken om bij het einde te komen. Het lijkt een beetje op The Legend of Zelda: Four Swords Adventures. De speler met de Wii U GamePad kan gebruik maken van een pijlenboog om vijanden uit te schakelen, terwijl spelers met de Wii-controllers rond moeten slaan met een zwaard. Deze minigame vind ik de meest interessante van de vijf minigames die bekend zijn. Hopelijk zal deze minigame aardig wat levels krijgen, want het zou zonde zijn als je na vijftien minuten hier al klaar mee bent.

Verwachting
Nintendo Land zal naast bovenstaande minigames dus nog zeven andere minigames bevatten. Het is in ieder geval zeker dat F-Zero daar ook onderdeel van gaat zijn. Ik verwacht ook dat Star Fox en Mario & Yoshi in de game zullen komen, maar dat is nog niet bekend. Ik vraag me echter wel af voor hoe lang deze minigames leuk blijven. De meeste minigames lijken mij namelijk leuk voor vijftien minuten, maar niet langer. Ook ben ik benieuwd of Nintendo deze game samen met de Wii U gaat bundelen, zoals Wii Sports ook bij de Wii zat. We zullen echter moeten afwachten op meer details.

Nintendo Land zal eind dit jaar gelijktijdig met de launch van de Nintendo Wii U verschijnen.

Lees meer