PGA Tour 2K21

  • Ontwikkelaar HB Studios Multimedia
  • Eerste releasedatum 21 augustus 2020
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch
  • Genre Sport
  • Gameliner score

Preview: PGA Tour 2K21 - Golfen op hoog niveau

Hoewel ik absoluut geen golfer ben – sterker nog, ik sla nog eerder de nagel van mijn teen dan dat ik de bal raak – kan ik een goede golfgame zeker wel waarderen. Zo heb ik Patrick in Game On reeds afgestraft met Crazy Zen Minigolf, Golf With Your Friends en hopelijk nog vele anderen. Nu is het echter tijd voor het serieuze werk. Op 21 augustus verschijnt namelijk PGA Tour 2K21 en speciaal voor die gelegenheid heb ik een persevent mogen bijwonen. Ik heb veel kunnen leren van de aankomende titel en ik kan eigenlijk ook niet wachten om de game even zelf te bepotelen. Tee up, boys. It’s golfin’ time.

onbekend

2K does 2K sports

Van een 2K-sports game kun je eigenlijk al een aantal dingen verwachten. Zo gaat er een shitload aan detail in de omgeving zitten en kan een MyPlayer-modus natuurlijk niet ontbreken. Zo ook in PGA Tour 2K21. In de extensieve carrière modus kruip je in de virtuele huid van een pro golfer die menig baan afloopt om zijn balletje in de hole te deponeren. De modus bevat een extensieve character creator waarmee je jouw gelijkenis kunt nabootsen. Gaandeweg de modus is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk clubkampioenschappen wint en daardoor punten voor de FedExCup vergaart. Hierdoor kom je echter in de kijker van andere pro-spelers te staan. In totaal zijn er twaalf om tegen te strijden; bestaande uit: Justin Thomas (cover athleet), Cameron Champ, Bryson DeChambeau, Matt Kuchar, Kevin Kisner, Gary Woodland, Billy Horschel, Ian Poulter, Tony Finau, Jum Furyk, Sergio Garcia en Patrick Cantlay. Daarbij word de game ook nog na de release ondersteunt en kwam het mij zelfs ter oren dat ze het geweldig zouden vinden om in de toekomst eventueel cameo’s van bijvoorbeeld Michael Jordan toe te voegen. Waarschijnlijk wishfull thinking, maar we kunnen altijd dromen.

Bovenstaande pro-spelers zitten er niet zonder reden in. Deze spelers lopen namelijk samen met jou de banen af. Je kunt dus niet met ze spelen, maar wel tegen ze spelen. Hiermee bouw je rivaliteiten op die zijn effect tonen op de green. Versla je een rivaal, dan verkrijg je additionele performance punten en kan je dus meer shit kopen. Van die greens zijn er overigens ook een flink aantal. Zo zijn er vijftien officieel gelicenseerde banen; bestaande uit: Atlantic Beach Country Club, Copperhead Course, East Lake Golf Club, Quail Hollow Club, Riviera Country Club, TPC Boston, TPC Deere Run, TPC Louisiana, TPC River Highlands, TPC San Antonio, TPC Sawgrass, TPC Scottsdale, TPC Southwind, TPC Summerlin en TPC Twin Cities. Al deze banen zijn nauwkeurig gescanned zodat de omgevingen, de greens, de bunkers, bomen en zelfs meren zo realistisch mogelijk nagebootst zijn.

onbekend

Golf got game

Golfing games (de simulaties, tenminste) zijn nooit bijzonder toegankelijk geweest. De gameplay gaat vaak erg diep, maar casual-spelers blinken daardoor nooit echt uit. Het doel van 2K21 is om de game zo toegankelijk mogelijk te maken, zodat iedereen er even veel plezier uit kan halen. Hierdoor zijn er meer assists om in te schakelen en heb je nog meer controle over de speler. Daarnaast is de swing ook wat toegankelijker geworden ten overstaan van voorganger The Golf Club 2019, je hoeft nu namelijk niet meer de analoge stick naar achter en naar voren te duwen. Alles wat je hoeft te doen is de druk op de knop perfect te timen zodat je in een bepaald window van de oplopende balk komt te staan.

2K zou 2K niet zijn als er ook veel meer aandacht naar de online omgeving zou gaan. Zo gaat dat ook het geval zijn in PGA Tour 2K21. Zo komt er nog meer nadruk te liggen op het creëren van eigen banen waarbij je letterlijk alles zelf kunt indelen. Vervolgens zijn deze banen te uploaden zodat iedereen deze kan spelen. Tevens worden de reeds gecreëerde banen in The Golf Club 2019 ondersteunt in PGA Tour 2K21, een brede user generated catalogue gaat er dus zeker zijn. Daarnaast zijn er Clubhouses met Online Societies waarbij je je kunt aansluiten zodat je met vrienden een eigen Golf Club kunt opstarten. Heb je daar nou geen zin in, dan kan je je ook aansluiten bij de Clubhouse van 2K, die geregeld speciale events en toernooien organiseren.

onbekend

Voorlopig oordeel van Rudy Wijnberg

PGA Tour 2K21 lijkt een lekkere golfgame te worden. Het is een echte sim dus even Patrick afstraffen zit er denk ik niet zomaar in. Dit is voor de spelers die kunnen genieten van het spel en echt de tijd willen steken in het ontwikkelen van diens skills en niet bang zijn om even wat assists uit te zetten wanneer ze beter worden. Het is tof dat je je eigen banen kunt ontwikkelen en dat je deze kunt delen met anderen. De catalogus is al uitgebreid, de banen uit The Golf Club 2019 kunnen namelijk meegenomen worden naar PGA Tour 2K21. 2K kennende gaan ze veel tijd stoppen in het organiseren van online events en het lijkt mij dan ook tof om jullie daar te zien. Ik ben er op 21 augustus in ieder geval bij!

PGA Tour 2K21 verschijnt op 21 augustus op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?