Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Preview: Prey 2

In de namiddag op de gamescom mocht ik 'lekker ontspannen' genieten van de beelden van Prey 2, terwijl een vrouw in het Duits op volume 11 over de speakers een overdreven hoeveelheid informatie in te korte tijd probeerde over te brengen. Dit alles te midden van enorme hitte en een flinke lading achtergrondlawaai zittend op een ongemakkelijke poef doet mij natuurlijk uitermate goed inleven in de wereld en sfeer van Prey 2

onbekend

Preyview
Op de gamescom kreeg ik helaas niks te zien wat ik nog niet gezien had van Prey 2. Je zit in een soort Blade Runner-wereld op een andere planeet, waarbij jij als mens juist de alien bent. Als gevolg van de gebeurtenissen van Prey 1 ben jij gestrand op deze alienkloot en moet je maar kijken hoe je je boontjes dopt. De hoofdpersoon heeft besloten deze desbetreffende boontjes te doppen door bounty hunter te worden. Uiteraard bedoel ik daar niet mee dat je naar chocoladerepen met kokosvulling gaat zoeken, want die hebben ze natuurlijk niet op die planeet. Nee, meneer besluit een carrière te maken in het jagen van wanbètalers, criminelen en ander gespuis.

Prey-Roaming
In tegenstelling tot de eerste Prey is dit tweede deel free-roaming. Qua stijl hebben de makers het 'alien-noir' genoemd, en dat dekt de lading ook inderdaad wel. Er is veel hoogteverschil in de stad en het is echt een vuile, overbevolkte en drukke bedoeling. Omdat het free-roaming is, kun je daarom ook net als bij GTA zelf kiezen welke missies je eerst doet en ben je niet eens verplicht alle 'bounties' te halen. Omdat je een bounty hunter bent, deed mij Prey 2 ook denken aan Stranger's Wrath, de Oddworld game. Net als bij die titel mag je dikwijls zelf weten of je de persoon levend of dood binnenhaalt. Wanneer je je bounty te pakken hebt, kun je hem/haar/het ook nog ondervragen, om zo meer over de wereld en het plot te weten te komen, mits je ze levend gevangen wist te nemen natuurlijk.

onbekend

Verwachting
Prey 2 ziet er erg vermakelijk, sfeervol en tof uit. In veel opzichten totaal anders dan Prey 1, al is het wel een echt vervolg qua verhaal, maar voor zover ik kan zien compleet absent van Indianen-spirit-werelden. Bij alles wat ik tot nu toe heb gezien van Prey 2 heb ik echt het idee dat de makers heel goed weten waar ze mee bezig zijn en vooral aandacht besteden aan sfeer, verhaal en characters, naast uiteraard goede gameplay. En dat kan alleen maar een vooruitgang gaan betekenen ten opzichte van de eerste Prey, wat overigens al een zwaar goed te genieten titel was. Van wat ik zo gezien heb gaat Prey 2 zijn voorganger overtreffen. In ieder geval ben je nu niet meer zelf de prooi, maar juist je tegenstander. En dat gevoel van macht alleen is al een verbetering.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?