Preview: Pure Football

Het Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid-Afrika zit er aan te komen en in de hype naar dit evenement toe brengt Ubisoft in mei Pure Football uit. Verwacht geen FIFA of Pro Evolution Soccer, maar meer een arcade voetbalspel met geen elf maar vijf spelers.

Op de bank
Pure Football draait om de fun. Met 230 voetballers uit 17 nationale teams (waaronder Nederland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Argentinië en Ivoorkust) en 17 legendes daarnaast, kun je alleen of met maximaal vier spelers op één console thuis aan de slag. Als je online wilt spelen, kan dit alleen één tegen één. De overige spelers bij je thuis worden dan bankzitters.

Stephen Gerrard als host
Liverpool- en Engeland speler Stephen Gerrard is naar voren geschoven als ambassadeur voor Pure Football. Verwacht hem dan ook op de voorkant van het hoesje. Zelf hebben we Stephen Gerrard nog niet echt promotie zien maken voor deze game, maar levert dit natuurlijk extra promotie op om een sterspeler aan je game gelieerd te hebben.

Qua gameplay weten we nog vrij weinig over Pure Football. De voetballers spelen in verschillende omgevingen met mooie achtergronden op velden zonder scheidsrechter. Of er dan nog regels gelden, en welke, is vooralsnog een raadsel. Wel lijkt het erop dat de gameplay om doelpunten scoren draait en niet zozeer, als bij Fifa Street, om de bewegingen en kunstjes.

Voorlopige verwachting
Het is moeilijk om nu al iets over Pure Football te roepen. We weten op dit moment nog te weinig. Op de trailers zien we spelers die het niet zo nauw lijken te nemen met de regels, maar dat is ook logisch als er geen scheidsrechter aanwezig is. Hoe de besturing is en welke mogelijkheden Pure Football ons te bieden heeft, moeten we dus nog even afwachten. Pure Football verschijnt eind mei op de pc, PlayStation 3 en Xbox 360. Of er ook een versie voor de Nintendo Wii verschijnt is op dit moment nog niet bekend.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?