Preview: Rainbow Six Siege Y6S3 - Brengt meer balans

Geplaatst:

Het is alweer een tijdje geleden dat ik aan de slag kon met een nieuw seizoen van Rainbow Six Siege. De vorige keer zorgde Rainbow Six Siege: Year 5 Season 3 voor de terugkeer van Sam Fisher. Ook Year 6 Season 3 brengt weer een nieuwe Operator naar het team, maar het seizoen staat verder voornamelijk in het teken van kleinere updates die moeten zorgen voor meer balans. Hierdoor gaat Year 6 Season 3 voor weinig grote veranderingen zorgen op het gebied van gameplay. Toch ben ik tevreden over de kleine veranderingen, dus laten we maar eens gaan kijken wat dit seizoen allemaal brengt naar Rainbow Six Siege!

onbekend

Osa stelt zich even voor

Het hoogtepunt van het nieuw seizoen is toch echt wel de nieuwe Operator. De 27-jarige Anja Katarina Jankovic komt onder de codenaam Osa het Rainbow Six-team versterken. Ze komt officieel uit Kroatië en werkte al voor de organisatie Nighthaven. Osa is een aanvaller die komt met medium armor en medium speed. Ze maakt graag gebruik van de 556XI of de PDw8 met als tweede wapen een PMM-pistool. Wanneer het gaat om de gadgets is er de keuze uit de rookgranaat en de claymore. Haar blikvanger is uiteraard het schild dat ze bij zich heeft. Het schild is namelijk transparant en kan geplaatst worden op de vloer, in een raam en in de deuropeningen. Dit zorgt ervoor dat je zonder problemen door een opening kunt kijken, want het schild houdt alle kogels tegen. Wil je de tegenstander neerschieten dan moet je over het schild richten of het schild deactiveren, door op de aircan te richten. Hoewel het schild alle kogels tegenhoudt is het niet bestand tegen C4 en granaten. Het schild slaan met een mes zorgt er dan juist voor dat je er niet meer doorheen kunt kijken. Osa kan daarnaast het schild dragen, zodat ze gedeeltelijk beschermd is tegen kogels. Het nadeel is wel dat Osa dan niet kan schieten, liggen of rennen. Voor de tegenstanders gaat dit weinig weerstand leveren, want vanuit een hoekpositie kun je alsnog langs het schild schieten en Osa raken.

Doordat Osa eigenlijk overal haar schild kan neerzetten biedt ze flink wat bescherming voor haar teamgenoten. Het is namelijk ook mogelijk om het schild weer uit een raam te halen en het ergens anders neer te zetten. In totaal heeft ze twee schilden, wat een mooie hoeveelheid is. Wanneer je op een balkon staat en er meerdere ramen zijn, kun je ervoor kiezen om het schild in een van de ramen te zetten, zodat je niet vanachter wordt beschoten. Of je gebruikt het juist om een specifieke ruimte in de gaten te houden. Wil je echter door het raam heen, dan springt je personage door het schild. Het is verstandig om het schild dan eerst even weg te halen. Ik moet dan ook zeggen dat ik ernaar uitkijk om Osa te spelen in Rainbow Six Siege. Ik ben niet de beste speler dus een Operator met een flexibel schild dat ook nog eens het team kan helpen is voor mij een goede combinatie. We moeten nog wel even wachten, want Osa verschijnt op 18 augustus op de Test server.

onbekend

Balans is net zo belangrijk

Naast de nieuwe Operator is de andere grote update gericht op het verbeteren van de mappen Coastline, Bank en Clubhouse. De verandering moet zorgen voor een betere balans en verbetert tegelijkertijd de belichting en het geluid op de mappen. Voor Coastline betekent dit dat de overkapping van het middenterrein dichtgemaakt is. Bij de Bank zijn de metalen tralies weggehaald en is er nu een normale opening. De reden hiervoor is dat de planken bij Coastline en de metalen tralies bij Bank soms wel en soms niet de kogels tegenhielden. De Bank is sowieso net wat anders geworden. Het glazen gedeelte op het dak is nu afgesloten, zodat het veiliger is voor de verdedigers om door het pand te lopen. De balans update is bij alle drie de mappen ook te zien aan de voertuigen, die buiten net wat anders staan. Hierdoor is het lastiger voor de verdedigers om te spawn peeken.

Daarnaast zijn er een aantal Operators aangepast. Het zijn voornamelijk kleine updates, maar ik ben erg te spreken over de verandering van IQ. Zij heeft namelijk een nieuw ping-systeem gekregen. Met haar gadget is het mogelijk om elektronische apparaten van de verdedigers te zien, maar dit zien haar teamgenoten niet. In Year 6 Season 3 kun je de elektronische apparaten nu door de muur heen pingen, zodat ook de teamgenoten kunnen helpen met het vernietigen ervan. Ook Fuze heeft een kleine verandering ondergaan wat voornamelijk gericht is op de Cluster Charges. Deze kunnen nu op een versterkte muur worden geplaatst. Het nadeel is wel dat het langer duurt voordat de Cluster Charges afgaan en er ontstaat geen gat waar je doorheen kunt schieten. De spelers die graag op Twitch spelen zien weer een verandering rondom haar drone verschijnen. In eerste instantie vernietigde haar drone altijd de elektrische apparaten, maar werd dit met een update veranderd waardoor apparaten tijdelijk werden uitgeschakeld. We zijn nu weer terug bij het begin, want in Year 6 Season 3 zorgt de drone ervoor dat apparaten weer kapot gaan. Hoewel het niet gericht is op een specifieke map of Operator moet ook de stungranaat aanpassing even genoemd worden. In seizoen drie gaan de stungranaten op een net iets andere manier werken. Je zult altijd verblind raken, maar de positie en omgeving bepalen hoe lang dit duurt. Wanneer een tegenstander dus een stungranaat gooit en jij wegkijkt duurt het een stuk korter dan wanneer je er vol in kijkt.

onbekend

Voorlopig oordeel van Anita van Beugen

Ik heb alle grote veranderingen benoemd die naar Rainbow Six Siege komen in het derde seizoen van jaar zes. Het seizoen zit dus niet volgepakt met allerlei veranderingen, zoals we in eerdere seizoenen wel gezien hebben. Hierdoor staat Osa echt in het middelpunt van de belangstelling en terecht. Zij wordt zeker een interessante Operator die daarbij nuttig voor het team gaat zijn. De updates gericht op de drie maps zijn voornamelijk bedoeld om verwarring tegen te gaan, maar verder denk ik niet dat het heel veel gaat veranderen. Ik ging zonder te veel verwachtingen het nieuwe seizoen in dus ik ben tevreden met de kleine updates die eraan komen. Ik weet in ieder geval dat ik weer IQ ga spelen, want het ping-systeem zorgt voor meer communicatie. Een Elite skin kan natuurlijk niet ontbreken met een nieuw seizoen en dit keer is het wel een hele speciale skin. Leon uit Resident Evil krijgt namelijk een plekje in Rainbow Six Siege. De skin is speciaal voor Lion en geeft hem nogal een make-over.

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Series

Tom Clancy's Rainbow Six

Uitgever

Ubisoft

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

1 december 2015

Ontwikkelaar

Ubisoft

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord