Preview: Rayman Origins

Rayman is een serie die ik altijd met veel plezier heb gespeeld. De allereerste Rayman was een hele toffe 2D-platformgame. Daarna maakte Rayman de overstap naar het 3D-tijdperk. Toen kwamen de Rabbids en werd Rayman steeds meer naar de achtergrond geschoven. Rayman keert nu weer terug in een gloednieuw 2D-avontuur, namelijk Rayman Origins. Ik heb de game op de gamescom even mogen spelen.

Origin
Rayman Origins speelt zich af in de Glades of Dreams. Deze wereld is gemaakt door Bubble Dreamer. Zijn nachtmerries zijn de laatste tijd de wereld aan het veranderen. De Electoons veranderen in Darktoons en er verschijnen verschillende vijanden. Aan Rayman, Globox en de Teensies de taak om dit te stoppen en de Glades of Dreams te redden.

onbekend

Rayman meets Mario
Behind closed doors heb ik de game met drie anderen kunnen spelen. De gameplay van de game deed me heel erg aan New Super Mario Bros. Wii denken. Het is de bedoeling om van links naar rechts te rennen en onderweg de vijanden verslaan. Onderweg kom je speciale munten die je kan verzamelen. Om deze munten te pakken moet je af en toe goed samenwerken. Sommige munten zijn namelijk te hoog om er gewoon naartoe te springen. Je moet dan bovenop elkaar springen om zo bij de munt te kunnen komen. Als je dood bent, verandert jouw character in een soort bubbel. Om weer terug in het spel te kunnen komen, moet je zorgen dat een maatje tegen de bubbel slaat.

Diversiteit alom
Rayman Origins zal veel verschillende gebieden bevatten. We kregen eerst een ijslevel te spelen. Je moet hierbij opletten dat je niet van de platformen glijdt, er geen ijspegels op je kop vallen en dat je niet te lang op een ijsberg blijft staan, want anders kom je in het ijskoude water terecht.
Hierna kregen we een level waarbij je de wind moest gebruiken. Er werd van alle kanten flink op je geblazen en dus moet je de juiste luchtstroom zien te vinden om verder te komen.
Als laatste kregen we een level met vuur. De ontwikkelaar waarschuwde wel dat dit een zeer moeilijk level is en dat ze het zelf ook nog nooit had gehaald. Dat kan ik best begrijpen, want we zijn hier allemaal heel vaak doodgegaan. Uiteindelijk was onze tijd voorbij, dus hadden ook wij het level niet kunnen halen.
Zoals je ziet heb ik drie compleet verschillende levels kunnen spelen. Volgens de ontwikkelaar zullen er maar liefst twaalf verschillende gebieden zijn en meer dan zestig levels!

onbekend

Voorlopig oordeel
Rayman keert weer helemaal terug in Rayman Origins: een moeilijke, maar leuke platformer. Het samenwerken met zijn vieren is erg goed uitgewerkt en ook leuk om te doen. Het is ook mogelijk om elkaar te pesten, door bijvoorbeeld iemand in de afgrond te slaan. De levels die ik te zien krijg zagen er allemaal compleet anders uit, waardoor je steeds het idee hebt dat je iets nieuws aan het doen bent. Eindelijk weer eens een toffe 2D-platformer!

Rayman Origins verschijnt in november voor de Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii en de Nintendo 3DS.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?