Preview: Renegade Ops

Geplaatst: 18 augustus 2011 16:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Explosies, brullende motoren en knallende kanonnen. Met deze korte omschrijving kan ik deze nieuwe titel van Avalanche Studios, uitgegeven door SEGA, kenmerken. Met gameplay die het beste te omschrijven is als een mix tussen Grand Theft Auto 2 en Carmageddon moet je in deze top-down racing- en shootinggame vijanden aan stukken schieten met machinegeweren, raketten en railguns en objectives uitschakelen en vijanden verslaan.

Renegade Ops
Deze game is ontsprongen uit een experimentje wat programmeurs van Avalanche Studios met hun Just Cause 2-engine hadden gemaakt. Met een top-downbesturing rondcrossen met buggies die uitgerust zijn met grof geschut bleek zo leuk te zijn dat ze het experiment doorontwikkelden tot een volwaardige game: Renegade Ops was geboren.

Knallen, opblazen en rondcrossen
Het level dat ik mocht spelen bestond uit een bergachtig terrein waarin ik van alles op mocht blazen, waarbij je door grote rode pijlen de juiste richting op wordt gestuurd om je geweldsuitbarsting in goede banen te leiden. Kogelspuwend ploegde ik over het pad, de stenen en de rotsblokken, ontploffingen links en rechts, brokken en wrakstukken. Met andere woorden: Pure lol. De intuïtieve besturing en de heerlijke sfeer deden mij meermaals breed grijnzen, waarbij de over-the-top verhaallijn deze nog verder verbreedde. De top-downbesturing voelt lekker nostalgisch aan, wat verder versterkt werd door de rondspringende schadegetallen. De weg was geen limitatie, want je kunt met toffe jumps stukjes afsnijden.
Maar wacht! Er is nog meer! Deze game kun je ook nog eens met vier spelers samen spelen, met alle lol van dien. Samen rondcrossen, vijanden slopen en een chaos aan explosies en rondvliegende munitie staan garant voor uren botte lol!

Voorlopig oordeel
Renegade Ops gaat voor mijn gevoel een van de budgettitels worden die je na de vakantie van je huiswerk af gaat houden. De combinatie van rondcrossen, knallen en explosies met top-downbesturing en co-op multiplayer gaat veel lol opleveren en de grappige karakters en verhaallijn maken het allemaal heel surrealistisch. Boem!

Renegade Ops zal in september voor een gering bedrag ter download aangeboden worden op Steam, PlayStation Network en Xbox Live Arcade.

Lees meer