Preview: Resident Evil: Mercenaries

Geplaatst: 26 februari 2011 13:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Tientallen zombies, één mens. De formule van Resident Evil kennen we maar al te goed. Werkt dezelfde formule ook op de 3DS? Naast een remake van het eerste deel hebben we nog niets gezien van Capcoms zombiespektakel. Maak plaats voor Resident Evil: Mercenaries!

Bloed in je gezicht
Resident Evil: Mercenaries zal een launchgame zijn voor de Nintendo 3DS. Zoiets kan ik alleen maar toejuichen. Dankzij Mercenaries zal de Nintendo 3DS een uitgebreide line-up hebben, waar voor iedereen wel iets tussen zit. De survival-horror fan zit hiermee in elk geval gebakken.
Op het moment dat ik de 3DS in mijn handen kreeg, was het 3D-effect uitgeschakeld. Langzaam duwde ik de slider omhoog en ik werd weggeblazen door de pracht en praal die het 3D-effect gaf. Het is moeilijk uit te leggen, maar Resident Evil: Mercenaries voelt echt 3D! Bij Zelda: Ocarina of Time 3DS voelde het wat misplaatst. Alsof het er gewoon bij was geplakt. Dankzij Resident Evil: Mercenaries ben ik ook echt overtuigd van de grafische kracht van de 3DS. De game had, met 3D-functie aan, de kwaliteit van Resident Evil 4! En op zo'n klein schermpje speelt het bovendien zeer prettig.

Gestript
Er zijn twee levels die ik heb gespeeld. Het ouderwetse boerendorpje dat we kennen uit Resident Evil 4 en het Afrikaanse dorpje uit Resident Evil 5. Zoals je misschien uit de titel begrepen hebt, draait Resident Evil: Mercenaries alleen om de Mercenaries-minigame uit de originele titels. Ik betwijfel of dit wel voldoende is voor een game waar je de volle mep voor gaat bètalen. Je hebt een handjevol personages, levels en dat is het. Begrijp me niet verkeerd, het is leuk. Maar voor hoelang?

Voorlopig oordeel
Resident Evil: Mercenaries doet me denken aan Pac-Pix. Pax-Pix was een launchgame op de eerste DS, die te weinig om het lijf had om echt te boeien. Ik hoop niet dat Resident Evil: Mercenaries hetzelfde lot beschoren is. Het 3D-effect is heel mooi, de graphics zijn sterk en werken zeer prettig op een klein schermpje. Toch maak ik me zorgen over de verschillende modi, want die zijn nu nogal karig.

Lees meer