Preview: Resistance 2

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
Alex houdt niet van buitenaards gespuis. Tenzij hij ze aan gort mag knallen. Hieronder lees je of zijn korte speelsessie met Resistance 2 hem enigszins kon bekoren.

Terwijl het water mijn mond uitloopt van alle vette games die ik langs heb zien komen op de Games Convention, werd het ook tijd voor wat serieuze koek. De Sony stand was bezaaid met vette games, van LittleBigPlanet tot Killzone 2, maar natuurlijk ook de opvolger van Resistance: Fall of Man.

Resistance 2 gaat verder waar het eerste deel eindigde. Ook in dit deel sta je in de schoenen van sergeant Nathan Hale, die in de jaren 50 vanuit Amerika naar Engeland is gestuurd om de Engelsen te bevrijden van de buitenaarde Chimera. Nadat Hale het Londense commandocentrum van de Chimera heeft vernietigd, gaan de Chimera in de aanval en vallen ze de kust van Amerika aan, waar Hale en de andere Sentinels het in dit deel wederom moeten opnemen tegen de Chimera in een heftige, vette, toffe, of hoe je het ook wilt noemen, veldslag in dit tweede deel.

Het gedeelte waar Resistance 2 werd getoond aan de media en het publiek was erg stil, kaal en enkel wat Duitse Sony medewerkers waren ter plaatsen. Toch opmerkelijk voor een opvolger van een titel die het zo goed deed op de PlayStation 3.

Wat we te zien kregen was ook maar weinig. Een aantal verlaten straten met overal troep was ook het enige waar wij kennis mee mochten maken. Er kwamen hordes Chimera op me afgerend die ik vervolgens met mijn wapen omzeep moest helpen. En voordat ik het wist was de game alweer afgelopen. Uit deze korte speelsessie bleek dat Resistance 2 in grafisch opzicht veel vooruitgang heeft geboekt ten opzichte van de eerste beelden die enige tijd geleden verschenen.

De nadruk ligt voornamelijk op de multiplayer-modus. Zowel multiplayer als singleplayer moet je het opnemen tegen reusachtige eindbazen, of ga je met zestig man tegen elkaar online. In de coöp-modus kun je het met acht spelers tegelijk opnemen tegen de Chimera.

Resistance 2 komt exclusief naar de PlayStation 3 in november van dit jaar.

Lees meer