Rhythm Sprout: Sick Beats & Bad Sweets

  • Ontwikkelaar SURT
  • Eerste releasedatum Q1 2023
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , Muziek , Indie
  • Gameliner score -

Preview: Rhythm Sprout - Vecht met (gebrek aan) ritme

Beeld je een game in waar je als een uienridder op basis van ritme door verschillende dungeons moet hoppen om zijn missies te volbrengen. Dat is Rhythm Sprout in de basis. Ik mocht met de demo van deze actie ritmegame aan de slag en ik geef eerlijk toe dat het zweet mij een beetje uitbrak, want als iemand geen gevoel voor ritme heeft dan ben ik het wel. Toch zette ik mijn ridderhelm op en dook ik in de Rhythm Sprout: Sick Beats & Bad Sweets-demo en probeerde er het beste van te maken.

De demo van de geghoste koning

De demo begint wanneer uienridder, Sprout, op audiëntie moet komen bij koning Brock. De reden? Voor deze demo heeft de koning besloten de uienridder een nutteloze klus te geven om mensen kennis te laten maken met de game. Deze keer heeft een paddenstoel, Count Ardelle, een telefoontje van de koning genegeerd. Hij wil dat je hem een lesje leert, want hoe durft die hem te ghosten?! Sprout begint dan aan zijn avontuur om Count Ardelle streng toe te spreken en ervoor te zorgen dat zijn telefoon goed verbonden is om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen. Dit brengt de uienridder door vijf levels met verschillende thema’s, muziek en gevechten.

Een aantal dingen wordt duidelijk in deze intro. Rhythm Sprout neemt zichzelf niet te serieus, steekt de draak met zichzelf en heeft een leuk gevoel voor humor. Daarnaast ziet de game er echt heel leuk en mooi uit. Het heeft een leuke, cartoonachtige art style die de toon en humor van de game goed weergeeft. Tijdens het spelen van de demo ondervond ik ook geen bugs of glitches en liep alles heel soepel. Het leek erop dat ik mij met deze demo ging vermaken, totdat ik het intro-level begon en werd geconfronteerd met mijn niet bestaande gevoel voor ritme en trage reactievermogen. Rhythm Sprout: Sick Beats & Bad Sweets mag dan een leuke art style en gevoel voor humor hebben, het blijft een ritmegame.

Rhythm Sprout preview

Een ritmenachtmerrie

Het eerste level was nog te doen, maar vanaf level twee verandert Rhythm Sprout: Sick Beats & Bad Sweet in een ware nachtmerrie. Voor mij in ieder geval, want ik denk dat gamers die vaker dit soort games spelen wel de beat kunnen bijhouden. De controls zijn gelukkig simpel, alleen door de snelheid, waarbij je soms ook nog moet reageren, waren de andere vier levels echt een uitdaging voor mij. Nu kan ik de game gaan afzeiken omdat het te moeilijk is, maar ik geef gewoon mijn zwakte in mijn ritmegevoel toe. Hoewel ik het lastig vond, wilde ik het beste eruit te halen en zover mogelijk proberen te komen. Uiteindelijk moest ik in het laatste level in de easy modus mijn meerdere erkennen, maar had ik wel meer waardering voor Rhythm Sprout gekregen.

De muziek in deze game is namelijk echt goed. De nummers passen bij elk level en ik zat echt af en toe mee te deinen met de leuke muziek. De monsters in Rhythm Sprout zijn ook uniek. Naast het voortbewegen op het ritme, kom je ook op bepaalde momenten monsters tegen. Als dat gebeurt, moet je op ritme proberen de monsters te verslaan en hun aanvallen zien te ontwijken. Dit zorgt voor wat extra uitdaging en afwisseling wat ik echt waardeerde. De humor van deze game is ook in de levels te zien, want deze monsters hebben allemaal een afschuwelijke snor en rare gezichtsuitdrukking. Bij het vierde level denk je Count Ardelle eindelijk te pakken te hebben, maar dan duikt de koning weer op en zegt dan dat de graaf nutteloos is en dat je Fruitytopia moet redden van Peperkoek monsters. Zoals ik al eerder zei, neemt Rhythm Sprout zichzelf niet zo serieus in deze demo.

Rhythm Sprout preview1

Voorlopig oordeel van Jolien Mauritsz

De Rhythm Sprout: Sick Beats & Bad-demo gaf een leuk inkijkje wat mensen van deze game kunnen verwachten. Het is een uitdagende ritmegame met een goed gevoel voor humor en goede muziek. Rhythm Sprout was misschien niet helemaal mijn ding, maar ik waardeerde de muziek en de humor in deze game echt. Fans van dit genre gaan deze game echt geweldig vinden als die uitkomt begin volgend jaar. Ik houd het op het luisteren naar de soundtrack en het kijken naar gameplay van Rhythm Sprout van mensen die wel een gevoel voor ritme hebben.

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?