Preview: Ridge Racer: Unbounded

Afgelopen gamescom heb ik voor het eerst kennis kunnen maken met de Ridge Racer-serie, namelijk met Ridge Racer: Unbounded. Eerst kreeg ik behind closed doors een presentatie, waarna ik vervolgens zelf aan de slag mocht.

City Creator
De presentatie focuste zich vooral op de City Creator, een nieuwe modus waarin je zelf je eigen baan kan bouwen. Je krijgt een soort van speelveld met vakjes, waarop je stukjes weg kunt plaatsen. Dit gaat erg gemakkelijk: kies een stuk weg wat je wilt toevoegen, draai deze in de juiste richting en plaats hem op het veld. Je kan uit veel verschillende stukken weg kiezen: tunnels, bochten, bruggen enzovoort. Je kan je baan in een rondje laten lopen, maar dat hoeft niet. Als je klaar bent met het maken van je baan, kan je deze uploaden, zodat andere mensen de baan kunnen downloaden en raten.

onbekend

Maak het kapot!
De baan is gemaakt, tijd om te gaan racen! Ik kreeg de mode Crash Race te spelen. Hierin is alles toegestaan om als eerste over de finish te komen: tegenstanders beuken, omgevingen kapot maken enzovoort. Bijna alles in de game kan kapot. Betonnen pilaren met een dikte van een meter? Geen probleem, je rijdt er zonder moeite doorheen. Onderweg kom je ook bepaalde punten tegen waar je doorheen kunt beuken als sluiproute, zoals een gebouw. Wat ik wel vreemd vond, is dat je voor die punten je boost moet gebruiken, anders crash je. Je kan dus zonder boost door betonnen pilaren van een meter dik, maar je hebt je boost wel nodig om door een glasraampje te gaan. Een beetje apart

Piepende banden
De Ridge Racer-serie staat vooral bekend om het driften. Uiteraard is dit ook in Unbounded mogelijk. Met een druk op de B-knop sleep je je auto in een drift. Ik had wel de grootste moeite om de juiste kant op te driften, maar als het eenmaal lukt ziet het er vet uit. Ook word je voor het driften beloond, want je krijgt er boost voor.

onbekend

Voorlopig oordeel
Ridge Racer: Unbounded is voor mensen die enorm van arcade racers houden. Je moet hier geen Need for Speed in zien en al helemaal geen Forza Motorsport. Er kan een hoop kapot in deze game en dat ziet er spetterend uit. Voor mij is het allemaal net iets te arcade, maar ik kan me voorstellen dat er genoeg mensen zijn die wel naar deze game uitkijken.

Ridge Racer: Unbounded verschijnt in 2012 voor de Xbox 360, pc en de PlayStation 3.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?