Preview: Ridge Racer Unbounded

Geplaatst: 24 januari 2012 17:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Afgelopen gamescom heb ik een korte presentatie gekregen van Ridge Racer Unbounded en mocht ik na afloop er ook nog even mee spelen. Inmiddels is dat alweer meer dan vier maanden geleden en zijn er nieuwe dingen bekendgemaakt over de game. Tijd om even vooruit te blikken.

Domineer de stad
In Ridge Racer Unbounded is het de bedoeling om de stad Shatter Bay over te nemen. Dit doe je niet in je eentje, maar met de gang The Unbounded onder leiding van Kara Shindo. Om de stad over te nemen moet je verschillende races winnen. Tot nu toe zijn er drie verschillende gamemodi bekend, namelijk Domination Race, Drift Attack en Frag Attack. In Domination Race is alles toegestaan om als eerste over de finish te komen. Drift Attack is een modus waarbij je binnen de tijd over de finish moet komen. Je krijgt extra tijd door te driften. In Frag Attack race je ook tegen de klok, maar krijg je extra tijd voor het aanrichten van schade.

We build this city
In mijn vorige artikel vertelde ik dat het mogelijk is om je eigen banen te maken in de City Creator. In de Basic mode krijg je een grid waar je allerlei tegels op kunt plaatsen om zo heel snel een baan te creëren. Zo kan je al binnen een minuut op je eigen baan racen. De game zal ongeveer 150 verschillende tegels hebben. Echter krijg je ze niet allemaal direct tot je beschikking, maar moet je bepaalde dingen in de singleplayer doen om ze vrij te spelen.
Er zal ook een Advanced City Creator zijn, waarmee je jouw banen nog unieker kunt maken. Je maakt je banen in een in-game wereld in plaats van een grid. Hier zal je heel veel tijd in moeten stoppen om vette banen te maken.

Multiplayer
Uiteraard zal Ridge Racer Unbounded ook een multiplayer krijgen. In de multiplayer verdien je Domination Points die je rank zullen vormen. Hoe hoger je rank, hoe meer wagens en skins je vrijspeelt. Bij de matchmaking moet je het tegen mensen opnemen met ongeveer dezelfde rank. Interessant is dat je ook kan racen op zelfgemaakte banen van andere mensen. Hierdoor zal je telkens nieuwe banen tegenkomen en is geen één race hetzelfde.

Verwachting
Ridge Racer Unbounded gaat het heel erg anders doen dan zijn voorgaande delen. De game zal grotendeels draaien om destructie, maar gelukkig draait het ook nog om het driften. Ik vraag me wel af of de echte Ridge Racer-fan dit gaat bekoren. Ik vind het er in ieder geval spectaculair uitzien. Het maken van je eigen banen in de City Creator zal ervoor zorgen dat je de game nog heel lang door kan spelen. De game komt ook nog eens uit in een periode zonder andere racegames, dus dat is al een groot voordeel.

Ridge Racer Unbounded verschijnt op 2 maart voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de pc.

Lees meer