Preview: RollerCoaster Tycoon World

Geplaatst: 6 juni 2015 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het jaar was 1999. Het jaar dat films als The Matrix en The Sixth Sense produceerde, het jaar dat Baby One More Time van Britney Spears een gigantische hit was, maar natuurlijk was RollerCoaster Tycoon het beste wat dit jaar heeft voortgebracht. Nu we ondertussen drie delen en een mobiele versie hebben gehad, mogen we wel stellen dat RCT een gigantische hit is. Inmiddels is het elf jaar geleden dat we deeltje drie in ontvangst hebben mogen nemen en is het dus hoog tijd voor een gloednieuw deel: RollerCoaster Tycoon World.

De tijd heeft stilgestaan

In de jaren dat ik opgroeide was RollerCoaster Tycoon een van de populairste games. Dit was niet alleen mijn topfavoriet, maar ook die van veel van mijn toenmalige klasgenoten en vrienden. Elk deel was weer een daverend succes en er waren altijd wel weer nieuwe features die je kon ontdekken. Een pretparkeigenaar zijn was nooit eerder zo leuk.

Zo'n twee maanden geleden werd de eerste trailer van RollerCoaster Tycoon World online gezet. Vol spanning zette ik deze aan met de verwachting dat de game er weer perfect uit zou zien, maar jammer genoeg was dit niet het geval. Wat vielen de graphics tegen zeg! Het merendeel van de fans was het met elkaar eens dat deze trailer niet aan de verwachtingen voldeed. Het zag eruit alsof deze gemaakt was met gameplay uit het derde deel en de tijd leek even elf jaar stil te hebben gestaan. De ontwikkelaars merkten deze negatieve reacties op en besloten de game toch even uit te stellen en terug te gaan naar het tekenbord.

Begin 2015

Tussen elk deel van RCT zat altijd een grote vooruitgang, zowel in graphics als in de hoeveelheid opties die de game te bieden had. Vandaar dat de reacties zo negatief waren op de eerste trailer: we hebben gewoon meer dan een decennium moeten wachten op een nieuw deel dat er uit ziet als deel 3.5. Waar de verwachtingen eerst hooggespannen waren, zijn deze nu toch een stuk lager. De developers houden de fans door middel van een blog op de hoogte van de updates die de game ondergaat. Op 1 juni werd een foto van de hypercoaster gepost, maar meer hebben we nog niet echt gezien uit de game zelf. Aangezien RCT begin 2015 officieel zou uitkomen, hadden we misschien al wel wat meer mogen zien dan alleen deze coaster.

Nieuwe features

Wat we wel weten, is dat veel oude vertrouwde features weer terug zijn. Je kunt natuurlijk weer je eigen achtbanen bouwen en zelf een ritje maken, je park managen zodat je alle bezoekers de tijd van hun leven geeft en natuurlijk alles decoreren naar eigen smaak. Gelukkig zijn er ook nieuwe features, zoals het bezoeken van andere parken die vrienden hebben gecreëerd, een team joinen en online een park bouwen en je kunt je coaster designs delen met je vrienden. Allemaal erg leuke features, maar toch jammer dat we hier nog maar weinig van hebben gezien of gehoord.

Verwachting

Al met al ben ik (en met mij een heleboel anderen, lees bijvoorbeeld maar Yordi's column) er nog niet van overtuigd dat RollerCoaster Tycoon World de geweldige game gaat zijn waar wij elf jaar op hebben moeten wachten. De trailer was zeer teleurstellend en we hebben eigenlijk nog helemaal geen echte gameplay gezien. Tot de release kunnen we dan ook alleen maar speculeren, en dat is bij zo'n geliefde serie als deze best onheilspellend te noemen.

RollerCoaster Tycoon World zou dit jaar nog moeten verschijnen voor de pc.

Lees meer