Preview: Saints Row IV

Geplaatst: 8 mei 2013 18:41
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Een aantal maanden voor de release van Saints Row: The Third was ontwikkelaar Volition al bezig met Saints Row IV. Vlak na de release van deel 3 ging een klein gedeelte van het team aan de slag met de Enter the Dominatrix-uitbreiding voor de game. Later werd besloten om de inhoud van deze uitbreiding samen te voegen met Saints Row IV, zodat het hele ontwikkelteam zijn aandacht op deze game kon richten. Inmiddels is er behoorlijk wat bekend over deze game, dus is het de hoogste tijd voor een preview.

President in een virtuele wereld
In Saints Row IV zal je zowel het hoofd van de 3rd Street Saints-gang zijn als de president van Amerika. Een groep aliens, de Zin genaamd, valt de Saints-gang aan en neemt hen mee naar een vreemde simulatie van Steelport. In deze simulatie is werkelijk alles mogelijk. De Saints moeten uit deze simulatie zien te ontsnappen.

I've got the power!
De game zal je voor het eerst in de serie superkrachten geven. Zo hebben we in de eerste trailer van de game al kunnen zien hoe je mensen in ijs kan veranderen, enorm snel kan rennen en heel hoog springen. Ook zal je telekinese kunnen gebruiken om mensen bijvoorbeeld van een afstand op te kunnen pakken en weg te werpen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel mogelijk in Saints Row IV. Je zou haast denken dat wapens niet meer nodig zijn.

Of niet...
Maar gelukkig zullen er nog steeds wapens aanwezig zijn. Als je dacht dat de dildo's, laserpistolen en octopusgeweren uit Saints Row: The Third al extreem over-the-top waren, dan gaat Saints Row IV hier keihard overheen. Zo kan je met de Inflate-O-Ray de hoofden van je vijanden zó groot maken, dat ze op een gegeven moment ontploffen. Of wat te denken van de Dubstep Gun. Hiermee gaan mensen als een idioot dansen en stuiteren zelfs de auto's op een neer. Daarnaast zijn er rocket launchers in de vorm van een gitaarkoffer, mechs waarin je kunt rondknallen en nog veel meer!

Verwachting
Het leek een onmogelijke opgave om met Saints Row IV nog meer over-the-top te gaan dan Saints Row: The Third, maar alles wijst erop dat Volition dit gaat lukken. In de virtuele wereld van Steelport kan de ontwikkelaar werkelijk alles doen wat het maar wil. Superkrachten? Check. Nog vettere wapens? Check. Wel maak ik me een beetje zorgen dat de game veel te makkelijk gaat worden door deze krachten. Mocht de uitdaging goed zijn, dan zal Saints Row IV vast een hilarische en leuke game worden om te spelen.

Saints Row IV verschijnt op 23 augustus voor de pc, Xbox 360 en de PlayStation 3.

Lees meer