Preview: Samurai Warriors 3

Op 28 mei komt Omega Force, onderdeel van ontwikkelaar Koei, met Samurai Warriors 3 voor de Nintendo Wii. Eerder verscheen al Samurai Warriors: KATANA, maar dit deel kan niet als volwaardig worden gezien. Nu krijgen we dus wel met een volledige game in de Japanse oudheid te maken, waarbij de gevechten tegen enorme groepen tegenstanders een grote rol gaan spelen. Ben je er klaar voor, legendarische krijgsheer?

Verschillende helden
In Samurai Warriors 3 beleef je de game vanuit verschillende personen. Zo kan je de game spelen met personages als Hideyoshi Toyotomi, Ieyasu Tokugawa en Nobunaga Oda. Hoe de verhoudingen liggen in de onderlinge relaties is iets wat we op dit moment nog niet weten. Wel bevat de game meer dan twee uur aan beeldmateriaal, dus verder gaande krijgen we steeds meer te weten.

Vechten in RPG-stijl
Ook al lijkt het verhaal ondergeschikt te zijn aan het vele vechten, gelukkig kan je personage zich tijdens het spel wel verder ontwikkelen. Zo zal hij/zij door ervaring steeds sterker worden en de beschikking krijgen over nieuwe wapens en aanvalstechnieken. De wapens zijn in drie categorieën verdeeld: normal, power en speed. Om de gameplay afwisselend te houden beschikt elk personage over een eigen krachtig wapen dat vernoemd is naar een Japanse godheid. Wel kunnen alle personages gebruik maken van de Eigi en de Kaiden. Met deze technieken kan je enorme schade toebrengen aan de tegenstanders en meerdere combo's tegelijk uitvoeren. Een bloedbad scheppen is dus verzekerd!

Niet alleen maar zwiepen
Het zwiepen met de WiiMote speelt een grote rol in Samurai Warriors 3, maar gelukkig heeft Omega Force er ook voor gezorgd dat de game kan worden gespeeld met de GameCube en Classic Controller. In Japan konden gamers ook zelfs de speciaal ontworpen Classic Controller Pro aanschaffen. Of we deze ook hier kunnen verwachten is niet bekend. Een goede ontwikkeling om de keuze aan de gamer zelf over te laten hoe om te gaan met de besturing.

Verwachting
Met Samurai Warriors 3 trekken we ten strijde tegen de vijandelijke officieren in de Japanse oudheid. In je eentje tegen honderden vijanden tegelijk vechten lijkt een onbegonnen zaak, maar vergeet niet dat je enorm sterk bent en meerdere combo's tegelijk kan uitvoeren. Je bent toch een legendarische krijgsheer of niet? In Japan is deze serie enorm groot en interessant wordt dus om te zien hoe de game in ons land en de rest van Europa gaat scoren. Dat de Wii weer een interessante titel rijker is, kunnen we wel alvast zeker stellen.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?