Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Preview: Sea of Thieves

Het is tijd voor piraterij en het veroveren van de Zeven Zeeën! Ik heb het natuurlijk over Sea of Thieves, ontwikkeld door Rare en uitgegeven door Microsoft. De game is tijdens de E3 van 2015 aangekondigd middels een trailer. Deze E3-trailer toont een cartoonachtige wereld met verschillende piraten en enge vijanden. Er was zelfs sprake van een heuse béta-versie! Sindsdien is er eigenlijk zeer weinig bekendgemaakt omtrent het spel. Hetgeen dat we wél weten, is hieronder te lezen.

onbekend

Ahoy, me Hearties!

Na de aankondiging tijdens de E3 van 2015 is het een lange tijd stil geweest rond Sea of Thieves. Groot nieuws kwam tijdens de E3 van dit jaar, waar we een nieuwe trailer te zien kregen. Deze beelden tonen een stel gamers die samen piraatje gaan spelen. Op deze manier laat Microsoft dus zien dat de game vooral leuk is om samen met anderen te spelen. Je kunt zelfs samen rum drinken!

Deze E3-trailer laat ook zien dat je met andere schepen kunt duelleren. Onder begeleiding van een aanstekelijke soundtrack probeer je met je teamleden te overleven. Het is zelfs mogelijk om met je schip ten onder te gaan, iets wat je natuurlijk moet zien te voorkomen. Je kunt ook het schip verlaten en aan land gaan, waar je schatten kunt ontdekken. Hier kom je telkens de eerder genoemde vijanden tegen, die erg lijken op on-dode skeletten.

onbekend

Samenwerking is een vereiste

Na de E3 2016 was het wachten op meer informatie. Ongeveer tien dagen na de onthulling van de nieuwe trailer kwam Microsoft met meerdere screenshots. Hier zien we eindelijk wat meer van de karakters, wapens, en omgeving. Ook de enge vijanden komen weer voorbij. Wat ik erg jammer vind is het feit dat we geen informatie hebben gekregen over de personages. Wie zijn de afgebeelde piraten? Zijn dit voorbeeld-avatars, of maken ze deel uit van het verhaal?

Na het delen van deze beelden zijn er weinig nieuwe details naar buiten gebracht. Het enige noemenswaardige is het feit dat Sea of Thieves op zowel Xbox One als Windows 10 te spelen is middels Xbox Play Anywhere. Dit betekent dat de game slechts één keer aangeschaft dient te worden om het op beide platforms te kunnen spelen. Een mooi initiatief, maar ik heb nog steeds mijn bedenkingen bij een dergelijk systeem. Bij eerdere previews ging ik ook in op deze manier van samenspel, en ik herhaal mijn standpunt hier nogmaals. Bij een nieuw systeem, zoals Xbox Play Anywhere, gaat er op het begin natuurlijk af en toe iets fout. Mijn angst is dat de kinderziektes van dit nieuwe systeem ook invloed gaan hebben op de ervaring van Sea of Thieves. Het is afwachten hoe het systeem zich gaat houden wanneer de eerste games eenmaal beschikbaar zijn.

onbekend

Naast de vele vragen hierboven blijft er nog veel onduidelijk rondom de game. Zo is de eerder genoemde bèta-versie nog steeds niet verschenen, dus ik ga er vanuit dat deze versie ook niet meer gaat komen. Toch zijn er nog fans die op het officiële forum een bèta-versie wel zien zitten. Bij de FAQ van de E3 is zelfs gevraagd of er een bèta-versie wordt gemaakt:

Yes! We're keen to get the game into players' hands so that we can receive feedback about the game as soon as possible. To quote Design Director and Rare veteran Gregg Mayles from his interview with Metro: We want to release a bèta as soon as we can, but not a one-week-before-release bèta, a proper bèta where we can start observing how people play, and get their feedback.

Het is nog afwachten of deze versie daadwerkelijk wordt uitgebracht.

onbekend

Voorlopig oordeel

Als echte 'Pirates of the Caribbean'-fan past deze game prima in mijn straatje. De soundtrack overtuigt mij al voldoende om het spel eens flink aan de tand te voelen. Toch ben ik zeer benieuwd naar de multiplayer. Is het namelijk echt nodig om met meerdere vrienden te spelen, of kan ik de game ook in m'n eentje uitspelen? Ik hoop eigenlijk op het laatste, vooral omdat je natuurlijk nooit op dezelfde, professionele, manier kunt spelen zoals in de E3 2016-trailer het geval is. Verder valt het op dat de game al aardig lang in ontwikkeling is. Of dit een goed teken is, valt te bezien. De officiële website bevat weinig informatie, maar er is wel een online shop met merchandise. Dit geeft toch wel aan dat de makers zeer professioneel bezig zijn met de game. Al met al ben ik zeer enthousiast over het concept en de beelden, maar het is nog afwachten of de game daadwerkelijk zo'n impact gaat hebben.

Sea of Thieves verschijnt in 2017 voor Xbox One en Windows 10.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?