Preview: Skylanders: Trap Team

Skylanders is al sinds 2009 een echt begrip onder jonge gamers en stiekem ook onder de wat oudere. Moet jij een paar uur je neefje van tien bezighouden? Geen nood, pak je Skylanders-game erbij en je bent gegarandeerd de hele middag bezig met deze kleurrijke game. Tijdens gamescom 2014 heb ik al even de nieuwe Skylanders: Trap Team mogen spelen en ik kan je vertellen: deze game gaat weer zorgen voor vele uren speelplezier.

onbekend

Trap de vijand!

In deze nieuwe Skylanders: Trap Team van uitgever Activision zijn er zoals bij elk nieuw deel uit deze gameserie een aantal nieuwe characters. Naast de standaard helden zijn er nu ook mini-Skylanders. Deze zijn zoals de naam al doet vermoeden klein, maar stiekem wel erg sterk en kunnen met hun goede vechttechnieken zo een vijand verslaan. Deze vijand kun je als deze verslagen is vangen in een zogeheten 'Trap Key' die je in je portal kunt doen. Als je deze eenmaal gevangen hebt, kun je dit character ook gebruiken om de game mee doorlopen. Het is dus vanaf nu ook mogelijk om een villain te spelen, en dat willen we stiekem allemaal wel eens zijn.

Nieuwe elementen

De bedoeling van deze 'Trap Keys' is om je villain steeds af te wisselen met een van je heroes. Dit kun je tijdens gevechten op elk moment doen, waardoor de game een stuk afwisselender blijft en je steeds nieuwe technieken kunt ontwikkelen. Er zijn tevens een aantal andere spelelementen erbij gekomen. Er zijn nu ook kleine puzzels zoals bijvoorbeeld bruggetjes bouwen zodat je naar andere gebieden kunt en je kunt ook een aantal kleine minigames spelen, zoals een kaartspel, waar je toch wel je hoofd bij moet houden. Door deze extra toevoegingen blijft de game dus iets afwisselender dan vorige delen en dat is zeker een goede vooruitgang. Waar goed over nagedacht is, is dat je de Skylanders uit vorige delen kunt gebruiken op de portal, wat voor velen een echte pre zal zijn.

onbekend

Kaos Doom Challenge

In de nieuwe Kaos Doom Challenge kun je de strijd aan gaan met de volgelingen van slechterik Emperor Kaos. Je kunt in deze mode al je Portal Masters en Trapped Villains gebruiken om de strijd aan te gaan met de volgelingen van Kaos. Als het je hiermee niet lukt om langs alle slechteriken te komen, dan zal de Mystery Box of Doom worden geopend waar grote bad guys uit zullen komen. Het is dus een wave-based mode die in de Skylanders-franchise compleet nieuw is.

Voor (bijna) elk platform

Wat ook helemaal nieuw is aan dit vierde deel, is dat deze te spelen is op bijna elk platform met uitzondering van de pc. Dat wil dus zeggen dat Trap Team ook te spelen is via de Nintendo 2DS, 3DS en via je eigen tablet. Het komt er op neer dat je deze game voortaan overal kunt spelen waar je maar wilt en natuurlijk overal mee naar toe kan nemen. Je bent daardoor dus niet meer gekluisterd aan huis om te gamen wat helemaal van deze tijd is. Het is afwachten of dit nieuwe deel weer een groot succes kan worden, maar met deze nieuwe game-elementen zal Trap Team zeker blijven boeien voor zowel jong en oud.

onbekend

Verwachting

Al met al ziet Skylanders: Trap Team er weer erg leuk en kleurrijk uit. Nu er veel meer nieuwe characters zijn en je vijanden in een Trap Key kunt doen, heb je veel meer keus dan in vorige delen. Hierdoor blijft de game na zoveel delen toch vernieuwend en zal men, zeker kinderen, deze characters en Trap Keys weer aan willen schaffen. Nu de game voortaan ook beschikbaar is op Android en iOS, zal dit weer een heel nieuwe doelgroep met zich meebrengen, wat erg goed uit kan gaan pakken.

Skylanders: Trap Team verschijnt 10 oktober 2014 voor de Wii, Wii U, Nintendo 2DS, Nintendo 3DS, Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4, Android en iOS.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?