Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Preview: Sonic Colours

Iedereen is wel bekend met de supersnelle blauwe egel Sonic. Veel gamers zitten dan ook te popelen om weer een nieuwe Sonic game te kunnen spelen. Gelukkig stelt SEGA ons niet teleur, want binnenkort zullen we onze blauwe vriend weer terug zien in een gloednieuw avontuur. In Sonic Colours zal Sonic het namelijk weer tegen Dr. Eggman moeten opnemen.

Duivels pretpark
In Sonic Colours is Dr. Eggman weer eens bezig met het overnemen van de wereld. Of Eggman's idee dit keer wel goed genoeg is om te slagen, is nog maar de vraag. Eggman heeft namelijk het idiote idee gehad om midden in de ruimte een pretpark te bouwen. Een pretpark lijkt misschien onschuldig, maar er zit een adertje onder het gras. De dokter heeft namelijk een buitenaards volk, genaamd de Wisps, ontvoerd en tapt met behulp van zijn duivelse pretpark hun kleurrijke energie af. Natuurlijk blijft zo'n groot pretpark niet ongezien, want Sonic heeft al gauw door dat het pretprak niet pluis is en gaat er heen om het buitenaardse volkje te bevrijden.

onbekend

Unieke kleurenkrachten
Ook Sonic Colours zal weer optimaal gebruik maken van de snelheid van Sonic. De game zal namelijk non-stop supersnelle acties bevatten. Dat is echter nog niet alles, want er zal ook gebruik worden gemaakt van unieke kleurenkrachten. Je kunt namelijk verschillende power-ups verzamelen met behulp van de kleurrijke energie van de Wisps. Zo zorgt de Orange Rocket Colour Power van de Orange Wisp ervoor dat Sonic omhoog schiet in een explosie van kleur, zodat hij enorme hoogtes en een duizelingwekkende snelheid kan bereiken.

Wii of DS
De Wii en DS versie van het spel zullen niet helemaal hetzelfde zijn. Natuurlijk zal de besturing anders zijn, maar daarnaast zijn er nog een aantal verschillen. Zo zal elke versie zijn eigen unieke kleurenkrachten bevatten. Dat is echter nog niet alles, want ook de gameplay zal op enkele vlakken anders zijn. De twee platformen zullen namelijk ook gebruik gaan maken van verschillende perspectieven. Zo zal de Wii versie bestaan uit een mix van 3D en 2D en zal de DS versie 2D dual-screen gameplay bevatten. De Wii en de DS versie van de game zullen dus wel degelijk wat verschillen van elkaar.

Voorlopig oordeel
Sonic Colours lijkt een succesvolle Sonic game te gaan worden, al waren velen het er niet mee eens dat SEGA was overgegaan naar 3D. Misschien dat de uitgever er daarom ook voor heeft gekozen om van de Wii versie een mix tussen 3D en 2D te maken en van de DS versie dus enkel een 2D versie. SEGA heeft in elk geval flink zijn best gedaan om van Sonic Colours een groot succes te maken. Of het daadwerkelijk een succes wordt zullen we vanaf 12 december zien, want vanaf dan is het spel te koop.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?