Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Preview: South Park: The Stick of Truth

Geplaatst: 19 augustus 2013 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Games zijn in al de jaren dat ze bestaan veel gegroeid. Vroeger, toen games nog uit een paar bewegende pixels bestonden, hadden we nooit verwacht dat de gamesindustrie zo groot zou worden. Games zijn een serieuze zaak tegenwoordig, maar Obsidian probeert met South Park: The Stick of Truth toch een fris windje door de industrie te laten waaien.

Problemen op het thuisfront
South Park: The Stick of Truth zou eigenlijk dit jaar op 5 maart al uit moeten komen, maar door het faillissement van uitgever THQ ging dit feest niet door. Hierna moest een nieuwe uitgever gevonden zien te worden. Een South Park-game is misschien niet iets wat iedere uitgever op zijn cv wil hebben. Een game waar ieder soort mens (zwart, joods, roodharig, gothic, etc.) constant belachelijk wordt gemaakt, is nou niet iets waar iedereen zijn naam aan wil verbinden. De studio die de game ontwikkelt is echter niet de minste naam in de industrie. The Stick of Truth is namelijk een RPG die wordt ontwikkeld door Obsidian. Gelukkig waren onze Franse vrienden van Ubisoft ook enthousiast over deze South Park-game, en komt hij ergens aan het einde van dit jaar toch nog uit.

Dovahkiin! Eh, ik bedoel de nieuweling...
De bedenkers van de tv-serie zijn enorme fans van videogames en zijn erg betrokken bij de ontwikkeling van South Park: The Stick of Truth. Dit straalt de game ook echt uit. Tijdens afleveringen als 'Make Love Not Warcraft', waar de wereld van Azeroth belachelijk wordt gemaakt, blijkt de liefde voor games al. De controversiële South Park-humor wordt in deze game afgewisseld met duidelijke referenties naar andere games. Zo begin je jouw avontuur als een soort van Dragonborn, de nieuweling in het dorp, die krachten bezit die de rest van de kinderen vreemd zijn. Klinkt bekend, niet? Dit personage is volledig naar jouw smaak aan te passen. Ook kun je alle personages in jouw party aankleden met de meest bizarre outfits, zoals dat alleen in het universum van South Park kan.

De 'South Park-feel' is aanwezig
Deze game zal ondanks de grote namen die ermee verbonden zijn niet meedoen aan de wedstrijd voor Game of the Year 2013. Het gaat games als Grand Theft Auto V echt achter zich laten, maar dat is dan ook niet de intentie van The Stick of Truth. Ze hebben naar mijn mening een goede weg uitgekozen door de game te ontwikkelen voor fans van de serie. De echte 'South Park-feel' is duidelijk aanwezig. Wanneer je de wereld ziet en hoe de personages erin leven, lijkt het net alsof je in een oneindige South Park-episode bent beland. Alles ziet er ontzettend strak uit en de humor is zeker aanwezig. Of de grappen ook daadwerkelijk goed aankomen, gaat deze game maken of breken. Persoonlijk lag ik al dubbel bij het zien van de trailers van de game, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen de humor van Stan, Kenny, Kyle en Cartman kan waarderen. In dat geval kun je deze game het beste links laten liggen, aangezien je dan enkel een eenvoudige turn-based RPG voor je neus hebt.

Verwachting
Ik denk dat South Park: The Stick of Truth een ontzettend leuke game gaat worden voor de fans van de serie. Door de nauwe samenwerking met Matt Stone en Trey Parker kan Obsidian een ontzettend grappige game maken. Wanneer je 's avonds aan het zappen bent op zoek naar een South Park-aflevering op Comedy Central, kun je aan het einde van dit jaar ook gewoon deze game aan zetten. Mijn lachspieren zijn er in ieder geval al klaar voor.

South Park: The Stick of Truth verschijnt voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360 in het vierde kwartaal van 2013.

Lees meer