Preview: South Park: The Stick of Truth

Geplaatst: 27 juni 2012 15:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

South Park: The Stick of Truth is een game die met hulp van Matt Stone en Trey Parker in elkaar wordt gezet. Dit tweetal is bekend van de South Park TV-serie en gaat proberen met de game een nieuwe markt te veroveren. De grote vraag is of dit gaat lukken en of dit de eerste South Park game gaat worden met echt veel succes.

Nieuw personage
Bij de voorgaande games van South Park kwamen vaak alleen de vier vrienden Stan, Kyle, Cartman en Kenny voor. In The Stick of Truth zit dit daarentegen anders in elkaar. Je begint namelijk met een zelf verzonnen personage die je moet personaliseren en een naam moet geven.

Het verhaal gaat over een gezin dat naar het kleine dorpje South Park in Colorado verhuist. Hier gaat jouw karakter op zoek naar nieuwe vrienden, maar zal hij zichzelf eerst moeten bewijzen. Je moet laten zien dat je cool genoeg bent om bij de vriendengroep te komen. Als dit gelukt is betekent het niet dat je één van hen bent. Je wordt namelijk alleen maar met 'douchebag' aangesproken en je staat onderaan de ladder.

RPG
South Park: The Stick of Truth is een RPG met turn-based gevechten. Je speelt dus als een karakter waarmee je het verhaal volgt. In de game krijg je de vrijheid om met anderen te praten en je moet je eigen klasse kiezen. De gevechten hebben altijd dezelfde structuur. Simpel gezegd staan jij en jouw bondgenoten aan de ene kant en de vijanden staan er tegenover. Je vecht en verdedigt om beurten en je kunt middels quick time events bijvoorbeeld de aanval van de ander omzetten in een tegenaanval.

Net zoals de TV-serie
De game speelt zich af in het kleine dorpje South Park en hier kun je dan ook doorheen lopen en allerlei bekende en onbekende karakters tegen het lijf lopen. Je leert het dorp kennen op de manier zoals je dat wellicht ook in de TV-serie deed. Het is namelijk een 2D side-scrolling game met exact dezelfde stijl als de serie op TV.

De vijanden die je tegenkomt in je avontuur op zoek naar de 'Stick of Truth' zijn erg verschillend en passen precies in het absurde verhaal. De vijanden kunnen bijvoorbeeld bestaan uit een groep hippies of pestkoppen uit de bovenbouw. Wanneer je bepaalde gevechten wint krijg je hier bijvoorbeeld kleingeld of wapens voor.

Verwachting
Ik verwacht van South Park: The Stick of Truth dat het eigenlijk een hele goede game gaat worden. Misschien wel de eerste goede game met South Park in de titel. Natuurlijk is het een leuk stijltje en de humor is er zeker, maar volgens mij wordt het verhaal het toppunt. Hoe kan het ook anders, met Matt Stone en Trey Parker aan het roer?

South Park: The Stick of Truth ligt op 3 maart 2013 in de winkels voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de pc.

Lees meer