Preview: Splinter Cell: Blacklist

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Ubisoft is lekker bezig. Ze hebben zoveel franchises die al een lange tijd lopen. Ze zijn nog steeds erg leuk om te spelen en ze verjaren niet. Zo ook Splinter Cell. Deze game kent al zoveel titels die stuk voor stuk goede punten krijgen. Sommige zijn wat minder maar er is er geen een die echt slecht is.

Stealth of geen stealth?
Binnenkort komt Sam Fischer weer terug in Splinter Cell: Blacklist. Na de beelden die ik heb gezien van deze killer ben ik zeer benieuwd hoe het zich zal gaan uitpakken. Als ik terug denk aan de eerste games van Splinter Cell, dan denk ik aan stealth-missies. Als de vijand je zag, dan was je genaaid en moest je de missie opnieuw doen. In Conviction was dit heel anders, wanneer je gezien werd, was het gewoon kei hard knallen geblazen en kwam je er toch wel van af. De game was niet slecht, maar ik zie toch graag die o zo fijne stealth-missies terug.

Wat we hebben gezien
Laat ik even een aantal dingen behandelen die ik zag in de gameplay-video van de E3. Hier wordt verteld dat Sam Fischer dit keer in in de Fourth Echelon zit in opdracht van de Amerikaanse overheid. Zijn taak is om de terreurorganisaties te stoppen en te voorkomen dat ze terroristische acties in Amerika zullen uitvoeren. In de video zien we ook vrij snel dat de execute-functie weer terug is. Wanneer je een vijand van achter killt zonder dat hij het door heeft, krijg je de mogelijkheid om vijanden vast te zetten (locken). Wanneer je een aantal targets vast hebt gezet klik je op een knop en worden ze stuk voor stuk door Sam vermoord. Ook kun je iemand als levend schild gebruiken om zo perfect iedereen uit te schakelen zonder ook maar een schrammetje op te lopen. Targets uitschakelen in Blacklist zal weer met stijl gebeuren!

Wanneer je aan een richel hangt en boven je loopt een vijand te ijsberen, fluister je even iets waardoor hij over de richel gaat kijken. Wanneer hij dat doet pak je hem vast en gooi je hem het gebouw af. Het kan zo zijn dat andere vijanden dan diegene zien liggen op de grond, dan moet je uitkijken en deze snel ook uitschakelen voordat ze alarm slaan. In de gamescom-video was het duidelijk al te laat en meerdere vijanden gingen op zoek naar Sam. Je kunt je bril weer gebruiken om door muren heen te kijken en heel makkelijk te zien waar vijanden zich bevinden. Daarnaast kunnen we ook weer onder deuren kijken en zo makkelijk vijanden locken voordat je naar binnen stormt.

Verwachting
Mijn verwachtingen voor Blacklist zijn weer erg hoog. Ik denk dat we dit keer nog meer gadgets kunnen gebruiken om de vijanden op een unieke manier te killen. In de beelden die we zagen gebeurde dat ook weer met stijl. Ik denk dat we weer kunnen gaan stealth-killen. Het is alleen helemaal aan jezelf de keus of je dat doet of niet.

Lees meer