Preview: StarCraft II: Heart of the Swarm

Geplaatst: 2 maart 2013 17:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Het is alweer even geleden dat ik StarCraft II: Wings of Liberty op mijn pc installeerde. Sindsdien heeft de game mijn harde schijf niet meer verlaten. Nu komt op 12 maart de eerste uitbreiding voor deze epische RTS-game uit: StarCraft II: Heart of the Swarm. Een goede reden om alvast vooruit te blikken op de vernieuwingen en extra's die deze game gaat bieden.

Kerrigan
De singleplayer-campaign zal het verhaal volgen van Sarah Kerrigan. Deze voormalige Ghost werd in StarCraft de Queen of Blades van de Zerg, een alien-achtig ras dat het universum wil veroveren. Aan het einde van StarCraft II: Wings of Liberty wist de held uit die game, Jim Raynor, haar uit de klauwen van de Zerg te ontworstelen en haar grotendeels weer terug te brengen naar haar menselijke vorm door de Zerg/infectie uit haar lichaam te verwijderen. Wat voor avonturen en complotten haar te wachten zullen staan is nog een verassing, daar Blizzard Entertainment de lippen sterk op elkaar houdt over de verhaallijn. Maar goed ook, want dit is echt een van de redenen om deze game te spelen. De schrijvers van Blizzard zijn immers een van de besten in de huidige gamescene!

Nieuw! Maar toch ook niet...
StarCraft II: Heart of the Swarm zou zeven nieuwe eenheden gaan bevatten, maar de exacte eenheden zijn ietwat veranderd. Dit kwam vooral naar voren in de bètatests, waar bleek dat deze eenheden de game uit balans zouden brengen. Maar wees niet getreurd, want er zullen nog steeds genoeg nieuwe dingen in de game komen! Het exacte lijstje: een nieuwe eenheid voor de Terrans, drie nieuwe voor de Protoss en drie nieuwe voor de Zerg. Daarnaast zullen er een hoop nieuwe multiplayermaps komen en de gewoonlijke extraatjes die je mag verwachten bij een expansion.

Verwachting
StarCraft 2: Heart of the Swarm belooft weer veel toffe nieuwe elementen en een dikke verhaallijn. Kerrigan was altijd een van de populaire enigma's in de gamesetting, dus ik ben zelf heel benieuwd wat voor ontwikkeling zij gaat doormaken. Verder zullen de nieuwe eenheden weer extra smaak in de gameplay gaan werpen, welke in de kern nog steeds onveranderd blijft. Gelukkig duurt het wachten niet lang meer!

Lees meer