Preview: Sunset Overdrive

Geplaatst: 14 oktober 2014 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Ontwikkelaar Insomniac Games kennen we natuurlijk allemaal van de exclusieve PlayStation-games Ratchet & Clank en Resistance, en misschien kan je je Fuse ook nog herinneren die ook op de Xbox 360 is verschenen. De nieuwste game van Insomniac Games zal echter exclusief voor de Xbox One verschijnen. Ik heb het over Sunset Overdrive. Deze game zal volgende maand al verschijnen, dus zal in dit artikel vertellen wat je van de game kunt verwachten.

Awesomepocalypse

Sunset Overdrive spelt zich af in het jaar 2027. Het grote bedrijf FizzCo heeft een nieuw energiedrankje gelanceerd, genaamd OverCharge Delirium XT. Echter is dit drankje niet goed getest, omdat het bedrijf het zo snel mogelijk op de markt wilde brengen om geld binnen te halen. Het gevolg is dat iedereen die het drankje drinkt, verandert in een mutant. Jij bent een van de overlevenden die een einde moet maken aan deze 'Awesomepocalypse' die door het drankje is ontstaan.

De vloer is lava

De game is een third-person shooter waarbij je met de meest maffe wapens op hordes mutanten aan het knallen bent, zoals een teddybeer met een dynamiet in zijn buik. Waarbij je bij de meeste shooters regelmatig naar cover moet zoeken, moet je dat in deze game juist niet doen. Op de grond word je namelijk al snel overmeesterd door de mutanten, dus daar houd je het niet lang vol. In de lucht heb je de meeste kans op succes. Zo kan je jezelf de lucht in lanceren via onder andere tentjes en ballonnen. Ook kan je over de rails van bijvoorbeeld een achtbaan grinden of aan pijpen hangen. Er zijn genoeg manieren om in de lucht te blijven en zo de kans op overleven te vergroten. Wel moet je in beweging blijven, wat het een erg chaotische shooter maakt.

Kleurrijke chaos

Dit speelt zich allemaal af in een open wereld. Deze wereld is heel erg kleurrijk, waardoor je haast zou denken dat het een kindergame is. In de open wereld heb je de vrijheid om naast de verhaalmissies ook uit zijmissies te kiezen, zoals we dat ook uit andere open-wereld-games kennen. Vanuit de open wereld kan je ook heel gemakkelijk in de co-opmodus Chaos Squad duiken. Hiervoor hoef je alleen maar een fotohokje in te gaan. Mocht je meer over de multiplayer willen weten, dan kan je onze videopreview van tijdens de gamescom even bekijken.

Kangoeroehoofd

Zowel in de singleplayer als in de multiplayer kan je met je eigen gemaakte character spelen. Sunset Overdrive geeft je hiervoor heel veel vrijheid. Niet alleen je kleding kan je aanpassen, maar ook je uiterlijk en zelfs je geslacht. Je kan je character er vrij normaal uit laten zien, maar je kan ook helemaal losgaan met alle mogelijkheden die je tot je beschikking hebt. Zo heb je bijvoorbeeld konijnenoren, maar ook een kangoeroehoofd op je onderbroek die je geslachtsdeel beschermt. Er zijn gelukkig geen stats verbonden aan je kleding, dus maakt het niet uit of je iemand hebt die helemaal bepantserd is of iemand die alleen een onderbroek aan heeft.

Verwachting

Sunset Overdrive lijkt een extreem chaotische game te worden in een kleurrijke wereld. Deze grafische stijl spreekt mij heel erg aan. Ook lijkt het combatsysteem me erg origineel waarbij je zo min mogelijk op de grond wilt zijn. Qua customization van je character lijken de mogelijkheden eindeloos, maar daar zullen we pas achter komen als de game uit is. Ik hoop wel dat de game een beetje afwisselend kan blijven en dat je niet alleen maar aan het rondspringen en schieten bent. Nog anderhalve maand wachten en dan kunnen we het zelf ervaren.

Sunset Overdrive verschijnt op 31 oktober exclusief voor de Xbox One.

Lees meer