Preview: Tetris Party Deluxe

Geplaatst: 18 augustus 2010 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Toen bijna 30 jaar geleden de Rus Alexey Pajitnov Tetris ontwierp, had hij nooit voor mogelijk kunnen houden dat tientallen miljoenen mensen over de hele wereld zijn spel zouden spelen. Het puzzelspel met de blokjes en een verslavingsgehalte waar je u tegen zegt, is zo'n beetje geïntegreerd in onze algemene ontwikkeling. Iedereen heeft wel eens een variant van Tetris gespeeld, zij het op de pc, Atari of natuurlijk op een Nintendo console. Nu, zo'n drie decennia verder, staan we aan de vooravond van de release van een heel verfrissende versie van de game, namelijk Tetris Party Deluxe voor de Wii.

Bel anonymous gamers maar alvast, want dit gaat niet goed komen! Het spel telt ruim twintig verschillende modi, waarvan er vier multiplayer en zes online zijn. Je kunt je eigen puzzels creëren, door parkoersen navigeren en zelfs lijnen verwijderen met bommen. Dit alles valt uiteraard te spelen met je Wiimote, maar ook de Classic Controller is een optie. Verder ondersteunt het spel verschillende modi voor het Wii Wheel, het Wii Balance Board en Wii Speak!

Voorlopige conclusie
Dat er nog rek in het concept zit bewees Tetris DS vier jaar geleden. Bovendien schijnt de game bepaalde hersenfuncties te stimuleren, waardoor je onder andere kritischer leert denken en redeneren. Of Tetris Party Deluxe even vernieuwend gaat worden als Tetris DS zal nog moeten blijken, maar je hoeft natuurlijk geen genie te zijn om te begrijpen dat je deze game gewoon moet halen als verslavende puzzelspelletjes jouw ding zijn. Vanaf 3 september is de game verkrijgbaar comrade!

Lees meer