Preview: The Crew

Vandaag de dag lijkt het steeds een logischere keuze om een grootse MMO-game te maken. Het genre heeft heel veel aan populariteit gewonnen en blijft groeien. De mogelijkheden zijn ook haast onbeperkt. Een grote online community waarmee je samen gewoon speelt of overleeft, zoals in de aankomende H1Z1, een zombiesurvival-MMO. Nu komt uitgever Ubisoft dit jaar met The Crew, een open wereld race-MMO. Liefhebbers van een stevig potje racen kijken hier ongetwijfeld met nieuwsgierige ogen naar uit. Immers is het vrij schaars te noemen, een racegame en MMO-game ineen. Zou dat met een reden zijn? Of kunnen de ontwikkelaars Ivory Tower en Ubisoft Reflections een dijk van een game neerzetten? We zullen eens kijken wat de game globaal gezien onder de motorkap heeft.

onbekend

Meer dan een racegame
Een racefan ben ik niet, nooit geweest ook. Toch lijkt The Crew mij best interessant. Ik houd van een open wereld en ik houd van een racegame die meer biedt dan alleen rondjes rijden. De Burnout-franchise bijvoorbeeld, die vond ik nog best leuk om te spelen. The Crew is een echte arcaderacegame en met de actie lijkt het ook wel snor te zitten. In de game draait het om vooral om het infiltreren van criminele organisaties, jij speelt namelijk een undercoveragent. De game lijkt daardoor wel wat weg te hebben van de Fast & Furious-films. Diverse missies kun je spelen, dit kan zowel in je uppie of met vrienden. Ook kun je de diverse missies online spelen met anderen. De missies bestaan vaak uit achtervolgingen (doelwitten van de weg rammen) en checkpointraces. De game zal ook geheel in singleplayer te spelen zijn en bedraagt zo'n twintig uur. Echter is The Crew toch gemaakt voor het betere onlinewerk. Bovendien kun je de hulp van je maatjes maar al te goed gebruiken en wordt het in je eentje een stuk pittiger. Je kan je eigen crew samenstellen om zo tegen elkaar te racen of tegen ghostrecords. De singleplayer is ook niet een losstaand iets, maar is samengesmolten met de multiplayer. Zo kun je gewoon vrij overal rondrijden en bepaalde events starten. Denk hierbij aan missies (alleen of samen met drie anderen) of standaardraces en crewuitdagingen. Door deze vrijheid kun je overal met je vrienden afspreken en van daaruit een missie of een race aangaan.

onbekend

Er zijn meer wegen die naar Rome leiden
De kracht van The Crew zit vooral in de vrijheid. Je hebt standaard de keuze uit tientallen auto's, die je naar wens kan customizen. Van een BMW tot een Hummer of zelfs een Mini, keuze genoeg. Of wat te denken van een echt racemonster, zoals een Lamborghini. Elke auto heeft negentien onderdelen die aan te passen zijn naar smaak. De game is immens groot, het bevat de belangrijkste delen van de Verenigde Staten. Om de omvang aan te tonen: je doet er maar liefst twee uur over om van kust naar kust te rijden. Hoe je op je bestemming komt, is aan jou. Het is een kwestie van de juiste weg met de juiste auto. Neem je de snelweg? Of ga je stoer de toeristische route nemen via allerlei bergpaden? De keuze is altijd aan jou. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Wel is het aan te raden om met een geschikte auto de juiste weg te kiezen. Met een Lamborghini over smalle bergpaadjes crossen is nooit een goed idee. Soms moet je kiezen voor de makkelijkste of de kortste weg, vooral bij missies die een tijdslimiet hebben. Om grote drukte online te voorkomen, scant de game automatisch naar spelers, die op dat moment ook bij jou in de omgeving rijden. Ook zoekt de game dan automatisch spelers van ongeveer hetzelfde niveau.

onbekend

Verwachting
The Crew lijkt alvast de goede weg in te slaan. Naast standaardraces zijn er ook actievolle missies, een grote online community en een verhaal. Sommige mensen zullen niet zo van de arcadestijl houden, maar ik denk dat dit juist goed werkt in een grote open wereld. Door de verschillende wegen, het customizen en de diverse modi, kan de game wel eens heel lang houdbaar zijn. Daar de wereld zo groot is, zal je ongetwijfeld een lange tijd steeds weer nieuwe dingen zien. De vraag is alleen: hoe gevarieerd zijn de missies? En gaat het online allemaal soepel lopen? Vooralsnog ziet The Crew er tof uit en belooft het een ambitieus project te worden.

The Crew zal op 11 november gaan verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?