Preview: Tiger Woods PGA Tour 11

Golf is een sport die een aantal jaren geleden nog door velen werd afgedaan als 'die sport voor de rijken'. De laatste tijd is het imago dat altijd bij golf hoorde juist een beetje aan het verdwijnen en meer en meer mensen wagen zich aan het veelzijdige spel. Want bij golfen komt natuurlijk veel meer kijken dan het rammen tegen een balletje, zoals bij voetbal meer komt kijken dan het schieten tegen een bal. EA Sports haakt graag in op het succes van golf en komt ook dit jaar met een nieuwe editie van Tiger Woods PGA Tour.

Tiger is terug
Ondanks alle schandalen rondom de beste golfer ter wereld, Tiger Woods, heeft EA het vertrouwen in de topsporter niet verloren. Daarom is de jaarlijkse golfgame ook dit jaar weer naar Tiger vernoemd. Wel opvallend is dat Tiger het packshot van dit jaar voor het eerst moet delen met één van de aanstormende talenten in de golfwereld, Rory McIlroy. Dat McIlroy samen met Tiger op de cover mag schitteren is natuurlijk niet zomaar. De 21-jarige golfer uit Noord-Ierland won dit jaar al het 'Quail Hollow Championship' door een geweldige score neer te zetten op de laatste dag van dat toernooi.

Ryder Cup
Genoeg gepraat over de golfwereld, het gaat hier natuurlijk vooral om de game en hoe deze dit jaar in elkaar steekt. Zoals elk jaar zijn er weer een aantal vernieuwingen en verbeteringen doorgevoerd, die je golfervaring op de console nog beter moeten maken. De grootste toevoeging van dit jaar is de Ryder Cup. Voor de niet-golfers onder ons: de Ryder Cup is een jaarlijks terugkerend toernooi waar twaalf golfers uit de Verenigde Staten het opnemen tegen twaalf golfers uit Europa. De wedstrijd wordt dit jaar op de 'Celtic Manor' course gehouden en deze baan is natuurlijk ook volledig nagemaakt in de game. Je kunt zelf kiezen aan welke kant je gaat strijden en ook tijdens de wedstrijd kun je steeds van speler wisselen om zo het heft in handen te nemen en het door jou gekozen team naar de overwinning te leiden.

Team clash online
Een andere toevoeging brengt meer competitie naar de online wereld van de game. Met een team van maximaal 24 spelers kun je het opnemen tegen andere teams om uiteindelijk zo hoog mogelijk op de online ranking te komen.

Wii über alles
Op de Xbox 360 en PlayStation 3 ziet de game er natuurlijk goed uit. Daar gaat EA tenminste wel voor. Als je het golfen echter zo goed mogelijk wil simuleren, dan kun je het beste kiezen voor de Nintendo Wii versie van de game. Met behulp van de MotionPlus is het namelijk mogelijk om zelf een swing te maken: golfen in de huiskamer zonder risico (pas alleen op dat je Wii-Mote niet door de tv vliegt) is niet langer een illusie. Het is zelfs mogelijk om over te schakelen op de 'True View' camera, waardoor je alles vanuit de ogen van de speler ziet. Een betere vervanger voor golfen in de buitenlucht is er tot op heden niet.

Voorlopige conclusie
Tiger Woods PGA Tour 11 lijkt al met al nog meer te gaan brengen om golfen op de console nog dichter naar het real-life golfen te brengen. Het lijkt EA te gaan lukken, maar er blijft natuurlijk niets leuker dan zelf met je tas vol clubs de grote banen van de wereld te trotseren. Heb je daar geen tijd of geld voor, dan moet je in juli zeker deze nieuwe golfgame gaan checken.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?