Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Preview: TrackMania 2: Canyon

Vroeger speelde ik altijd met wat maten TrackMania Nations, omdat het gratis was en het gewoon superlekker wegreed. Echter heb ik nooit de bètaalde versie gespeeld, maar nu heb ik een kans om met het vervolg aan de slag te gaan. De versie die ik van TrackMania 2: Canyon te spelen kreeg, bevatte enkel de multiplayermodus van het spel. Jullie moeten dus nog even geduld hebben voordat jullie los kunnen gaan op de singleplayer. Vrrrrooooeeeemmm!

onbekend

Multiplayer
Zoals je al gelezen hebt in de inleiding bevat de versie die ik heb gespeeld alleen de multiplayer van TrackMania 2. Als je het spel opstart, moet je eerst een account aanmaken waarin je zelfs de provincies van Nederland in kan terugvinden. Nadat je een account hebt aangemaakt kan je meteen aan de slag. Je kiest een server uit waarop je wilt racen en wordt vervolgens in het diepe gegooid. Echter voelde dit ietwat vertrouwd aan, omdat ik dit nog kende uit de gratis versie van TrackMania. Het doel van de multiplayer van TrackMania 2 is de snelste tijd neerzetten. Je hebt verschillende checkpoints die je moet behalen voordat je door de finish mag om je tijd in te checken.

Extreme bochten en salto's
De banen in TrackMania 2 zijn echt van het dollen. Soms ga je wel twee keer over de kop en krijg je direct daarna een hele scherpe bocht met daarna een schans die dan weer land op een stukje weg waarna je weer verder moet racen om bij de finish te komen. Zoals je al kunt zien is het soms erg verwarrend om je weg te vinden in TrackMania 2. Dan krijg je ook nog de stotterende auto's van je medespelers die je voorbij komen scheuren en dan in één keer verdwijnen of stilstaan in de lucht. Dit kan soms erg afleiden en ertoe leiden dat je keihard tegen de muur aan vliegt.

onbekend

Voorlopig oordeel
TrackMania 2: Canyon is een soms wat verwarrende game. Je gaat met een (soms te) hoge snelheid door de bochten en je mist soms een schans waardoor je weer opnieuw moet beginnen met de baan. Dit kan soms tot wat frustatie leiden, maar misschien komt dit gewoon omdat ik niet zo goed ben. Over het algemeen speelt TrackMania 2 hartstikke leuk weg en doet het mij weer denken aan die oude goede tijd van TrackMania Nations.

TrackMania 2: Canyon verschijnt op 14 september exclusief voor de pc.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?