Preview: Transformers: War for Cybertron

Ik ben als kind van de jaren '80 opgegroeid met de epische gevechten tussen de Autobots en de Decepticons op de TV. Toen ik hoorde over Transformers: War for Cybertron begon dit kinderhartje in mij dan ook sneller te kloppen. Een goede reden om eens te gaan kijken wat we kunnen verwachten van deze game.

Geen 'Bayformers'!
Deze opmerking van de producer van de game deed mij al meer rechtop zitten. Geen insectachtige robots meer, maar een meer gepolijste 'old-school' look, die meer teruggrijpt naar de oudere karakters uit de tv-series. De game krijgt een eigen verhaallijn die voorafgaat aan de films en tv-series. Het verhaal begint bij de afsplitsing van een groep transformers onder leiding van de sinistere Megatron. De Autobots moeten deze dreiging tegengaan om hun wereld Cybertron te redden, en wel onder leiding van Optimus Prime. Optimus leent, zoals het eigenlijk ook alleen maar kan, de stem van Peter Cullen. Ja, dezelfde Peter Cullen die al eerder aan de originele Optimus Prime in de jaren '80 zijn stem leende.

Twee verhalen
In Transformers: War for Cybertron zal het mogelijk zijn om twee verhalen te volgen. Ten eerste is er het verhaal van de Autobots, waarin een 'jonge' onervaren Optimus Prime het moet opnemen tegen een nieuwe dreiging: de Decepticons. Je zal om de vrijheid van allen te bewaren een zware strijd moeten leveren tegen deze meedogenloze tegenstander. Het andere verhaal is dat van de Decepticons onder aanvoering van Megatron, waarin je onder het vredelievende juk van de Autobots uitkruipt om het recht van de sterkste te doen gelden. Een dode meer of minder maakt dan niet uit.

More than meets the eye
De game zal bol staan van de actie. Elke transformer heeft een specifieke functie en veranderd in een Cybertroniaans voertuig. Deze vormen kunnen zeer goed van toepassing zijn. Zo kan je als robot een vijand bestoken met geweervuur, om er dan als voertuig op af te ploegen, weer terug naar robotvorm te transformeren en je arme vijand met een energon bijl aan stukken te hakken. Deze actie krijgt meer geloofwaardigheid door de grimmige sfeer die door de omgevingen word opgeroepen. Veel metaal en grijstinten vormen, samen met de grimmige architectuur van Cybertron, een naargeestige setting.

Join the war
Transformers: War for Cybertron zal meerdere vormen van multiplayer ondersteunen. Zo is er de traditionele online multiplayer, waarin je je eigen transformer kunt configureren en je het op kunt nemen tegen anderen om te kijken wie er het echte hart van staal heeft. Er zal een scala aan maps zijn waarop je te land en in de lucht je vaardigheden kunt testen. Om het helemaal af te maken is er ook een coöp modus ingebouwd, waarin je met maximaal twee anderen samen de singleplayer campagne kunt spelen.

Voorlopige conclusie
Voor de oude fans belooft Transformers: War for Cybertron een klapper te worden. De terugkeer van de old school look van de transformers maakt, in combinatie met de mooie graphics, mijn kinderhartje zeer blij. Afwisselende, snelle gevechten, grimmige omgevingen en dikke actie maken deze game tot een met grootse verwachtingen. Nu nog afwachten of deze waargemaakt kunnen worden!

Transformers: War for Cybertron komt op 22 juni uit op de pc, Xbox 360, Ps3, Wii en DS.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?