Preview: Tropico 4

El Presidente zit goed achter zijn bureau. Dusdanig goed dat binnenkort alweer het vierde deel in de Tropico-serie verschijnt. In dit nieuwe deel moet jij wederom zorgen dat je de macht op je eiland behoudt. Dit kan met dezelfde werktuigen als die uit de eerdere delen, maar in Tropico 4 zijn er nog extra hulpmiddelen beschikbaar voor El Presidente om zijn machtsbasis te behouden.

onbekend

Nieuwe speeltjes voor El Presidente!
Om te beginnen zijn er 20 nieuwe gebouwen toegevoegd, waaronder een aandelenmarkt, een brandweerkazerne en een winkelcentrum. Deze zijn nodig om het gepeupel blij te houden, iets wat handig is om revoluties tegen jouw verheven persoon te voorkomen.
Ook zijn er nu ministers beschikbaar. Deze figuren zijn handig om wetgeving te forceren en facties blij te houden. Blije facties leiden tot blije burgers en dus een verlaagde kans op revoluties tegen jouw verheven persoon. I see a pattern here...

onbekend

El Presidente en zijn problemen
In Tropico 4 maken nu ook rampen hun intrede. Orkanen, droogtes en vulkaanuitbarstingen maken hun opwachting om het leven van de Tropicanan en natuurlijk El Presidente erg zuur te maken.
Ook zullen de wereldmachten, die Tropico als hun speelbal zien, zich meer mengen met de politiek op je eiland. Zij zullen je objectives geven die grote gevolgen voor je eiland kunnen hebben, goedschiks dan wel kwaadschiks. Als dat nog niet genoeg is zullen ook de facties op je eiland hetzelfde proberen. Als je hun missies niet haalt neemt de kans op revolutie sterk toe!

El Presidente op het web
Een nieuwe functie in Tropico 4 is de integratie van Twitter en Facebook. Hiermee kun je vanuit je game twitteren over je eilandrijk, achievements twitteren, je status bijhouden op Facebook en je Dictator Ranking vergelijken met anderen. Deze functies zijn helaas alleen op de pc mogelijk, de Xbox 360-versie zal nog even zonder moeten doen.

onbekend

Verwachting
Tropico 4 lijkt weer een heerlijke game te gaan worden. De extra gebouwen, rampen en missies hebben het potentieel om het besturen van je eilandenrijk flink uit te breiden. Voor de social media nuts onder ons zal de integratie van Twitter en Facebook een leuke extra laag toevoegen door het vergelijken van je achievements en je status als dictator. De extra gebouwen en ministers geven in de game een leuke boost aan de al geweldige gameplay.

Tropico 4 komt 30 augustus uit op de pc en de Xbox 360.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?