Preview: UFC Undisputed 3

Op mijn tenen loop ik naar de stand van THQ. Ik ben uitgenodigd om UFC Undisputed 3 te komen spelen, dus dat kan alleen maar betekenen dat ik op mijn tellen moet passen. Mensen die aan een vechtgame als UFC werken zullen immers niet ongevaarlijk zijn, zeker niet als ze te je ze kunt vergelijken met die gasten die je in de echte wedstrijden ziet vechten. Eenmaal aangekomen doe ik de deur met daarop 'UFC 3' open en kijk voorzichtig om het hoekje. De enorme ontwikkelaar heft zijn arm op, steekt zijn hand uit en... geeft me een hand. Nou ja, zo erg zijn developers van vechtgames blijkbaar niet.

onbekend

Voor de noob
Ik heb in het verleden niet veel vechtgames gespeeld. Wat dat betreft was ik voor de ontwikkelaars van UFC 3 de perfecte kandidaat om hun nieuwe game uit te testen. In de vorige delen waren er heel wat fans die klaagden over de manier waarop je met je analoge sticks moest draaien om je vanuit een slechte positie weer langzaam omhoog te knokken. Vooral gamers die nog nooit UFC hadden gespeeld waren niet bepaald gecharmeerd door deze manier van spelen. Daarom hebben de developers de 'Amateur controls' geïntroduceerd. Hierdoor hoef je alleen nog maar met de analoge stick naar boven of naar beneden te bewegen om je respectievelijk omhoog te werken of je vijand mee naar beneden te sleuren. Zo kun je op een makkelijke manier zorgen dat je penibele situatie een wat rooskleuriger uitzicht krijgt. Uiteraard kunnen de pro's onder ons lekker aan de sticks blijven draaien om hetzelfde (en waarschijnlijk nog wel ietsje meer) te bereiken.

PRIDE
Een andere toevoeging aan UFC is de PRIDE mode. De echte vechtfans onder ons zullen ongetwijfeld weten wat dit betekent voor de serie en zullen het goed kunnen waarderen. Het leuke is dat je het met de vechters uit PRIDE kunt opnemen tegen die uit de UFC, waardoor je een soort Tekken versus Street Fighter in de mixed martial arts wereld krijgt. De PRIDE mode wordt natuurlijk ook voorzien van de officiële omroepers en spelregels, zodat de ervaring optimaal zal zijn.

Geen slome slak
Genoeg over al die leuke toevoegingen, want het gaat er vooral om dat een vechtgame goed speelt. Een schokkende vechtgame is als een slak op een Formule 1 circuit: totaal nutteloos. Het is daarom goed om van de ontwikkelaars te horen dat de game draait op een strakke zestig frames per seconde. En laten we eerlijk zijn: dat merk je tijdens het spelen. De trappen en stoten - die je met behulp van verschillende knoppencombinaties kunt uitdelen - vliegen vloeiend over het scherm en als je kunt aantonen dat je een framedrop meemaakt eet ik mijn hoed op.

onbekend

Leren terwijl je vecht
Eén van de andere goede toevoeging zijn de in-game tutorials. Normaal moet je in een spel eerst de tutorial spelen voordat je met het echte werk aan de slag kunt. Volgens de ontwikkelaars van UFC 3 zullen tutorials de meeste spelers echter worst wezen en daarom hebben ze een nieuw systeem bedacht. Terwijl je een gevecht speelt krijg je af en toe pop-ups te zien die precies uitleggen hoe je in een bepaalde situatie moet handelen. Aan het begin krijg je bijvoorbeeld een uitleg over hoe je de tegenstander moet trappen en slaan, en als je verder moet worstelen op de grond krijg je ook precies de informatie die je nodig hebt om als winnaar uit dat grondgevecht tevoorschijn te komen. Uiteraard is het mogelijk om deze in-game tutorials (de makers noemen het zelf een hintsysteem) uit te zetten als je denkt dat je het zonder hulp kunt.

Voorlopig oordeel
UFC Undisputed 3 is goed op weg om een prima vechtgame te worden. De nieuwe toevoegingen in de vorm van de PRIDE mode en het in-game hintsysteem zorgen ervoor dat je weer een betere ervaring krijgt dan in de vorige delen. Daarnaast heb je 150 vechters om uit te kiezen, dus met UFC 3 kun je vanaf de release wel weer een aantal maanden vooruit. De game verschijnt begin 2012 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?