Preview: Virtua Tennis 4

Geplaatst: 10 februari 2011 16:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Dit jaar gaat de strijd losbarsten tussen de tennisgames Virtua Tennis 4 en Top Spin 4. Virtua Tennis is meer een arcade tennisgame, terwijl Top Spin meer naar het realisme neigt. In deze preview kan je mijn bevindingen van Virtua Tennis 4 lezen.

Vernieuwingen
De grootste vernieuwing in Virtua Tennis 4 is de motion control-besturing. Zo zal de Xbox 360-versie te besturen zijn met de Kinect, de PlayStation 3-versie met de Move en de Wii-versie met MotionPlus. Indien je met motion control-besturing speelt, zul je ook de mogelijkheid tot een nieuw camerastandpunt krijgen. Zo zal de camera achter je personage staan als de bal ver weg is, en zal de camera steeds dichterbij komen naarmate de bal dichterbij komt. Uiteindelijk kom je dan in de first person-view terecht, waarbij je alleen je arm en je racket ziet.

Echter is het alleen in de Exhibition Mode mogelijk om gebruik te maken van de motion control-besturing. Ikzelf vind dit niet erg, want ik speel liever met de controller. Ook vernieuwend in Virtua Tennis 4 is dat de PlayStation 3-versie van de game volledig in 3D speelbaar zal zijn. Hierdoor zul je de afstand tussen jou en de bal nog beter kunnen inschatten.

Rammen met die bal!
Virtua Tennis stond altijd bekend om het arcadegevoel. Je kon razendsnel over de tennisbaan rennen en hoefde niet veel moeite te doen om de bal terug te slaan. Het maakte namelijk niet uit wanneer je op de knop drukte om de bal terug te slaan. Echter zal dit in Virtua Tennis 4 gaan veranderen. Je moet nu namelijk je slag even opladen, voordat je de knop loslaat. Ook lijkt het erop dat je langzamer rent dan in de vorige delen.

Minigames
Een bekend fenomeen in Virtua Tennis zijn de minigames. Zo kon je in voorgaande versies tegen een blokkenmuur aan tennissen, biljarten en nog meer gekke dingen. Virtua Tennis 4 zal ook minigames bevatten. Deze zullen in de multiplayer en online speelbaar zijn.

Voorlopig oordeel
Virtua Tennis 4 lijkt realistischer te worden dan de voorgaande delen. Het tempo ligt wat lager en je moet meer moeite doen om tegen een bal aan te rammen. De nieuwe besturingen klinken als een leuke toevoeging, maar gelukkig is de game ook nog met een controller te spelen. Als de game online goed in elkaar zit, zou dit wel eens een hele goede tennisgame kunnen worden.
Virtua Tennis 4 zal in de lente verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de Wii.

Lees meer