Preview: Warhammer 40.000: Dawn of War 2: Chaos Rising

Geplaatst: 25 februari 2010 12:52
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Toen ik hoorde dat er een stand-alone uitbreiding voor Warhammer 40.000: Dawn of War 2 uit zou komen ging mijn strijdlust weer flink tekeer. Ik heb de nodige uurtjes achter de eerste twee delen doorgebracht en ik ga nu eens op een rijtje zetten wat we kunnen gaan verwachten van deze nieuwe telg uit de Dawn of War stal.

The return of that most ancient foe
In de nieuwe single player campagne keren de Blood Raven space marines, de helden uit Dawn of War 2, terug. Er is een ijsplaneet tevoorschijn gekomen uit de Warp, een soort alternatieve realiteit.

De Blood Ravens zijn zeer geïnteresseerd in deze planeet, daar zij denken dat hier een verloren gewaande groep Blood Ravens op aanwezig kan zijn. We voegen ons weer bij de oude bekenden uit Dawn of War 2, de space marines Tarkus, Cyrus, Avitus en Thaddeus, om te kijken of de geruchten waar zijn. Ditmaal worden ze vergezeld door de librarian Jonah, een soort space marine tovenaar.

De campagne bevat dezelfde elementen die Warhammer 40K Dawn of War 2 tot een succes maakten. Ook zul je weer van planeet naar planeet reizen om daar missies te doen in een poging de kwade machten de baas te blijven. Je vergaart ervaring om je troepen te sterken en voorwerpen om ze mee te bevoorraden. In sommige missies zul je ook eenheden tot je beschikking krijgen die niet tot de space marines behoren, zoals bijvoorbeeld tanks. Dit zal meer variatie in missies brengen.

De grote nieuwe toevoeging zijn de Chaos space marines. Dit zijn space marines die in een ver verleden zijn gecorrumpeerd door de kwaadaardige Chaos goden, en deze Chaos marines willen niets liever dan het universum veroveren als prijs voor hun duistere meesters. De dreiging van deze corruptie uit zich ook voor jouw nobele Blood Ravens. Naar gelang het spel vordert zul je voor keuzes komen te staan die grote gevolgen hebben voor je eenheden. Als je een foute keuze maakt zul je corruptiepunten krijgen. Naarmate je troepen meer corruptie krijgen zal hun uiterlijk en gedrag veranderen tijdens hun verval naar Chaos. Deze toevoeging versterkt het RPG element in Warhammer 40K Dawn of War 2: Chaos Rising, waardoor deze game verder boven het RTS genre uit zal stijgen.

Multislayer
Ook bij het multiplayer deel van de game zijn de strijdkrachten van Chaos de grote nieuwkomer. Een breed scala aan nieuwe eenheden en helden maakt zijn debuut. Deze nieuwe eenheden bestaan niet alleen uit Chaos space marines maar ook uit de diverse demonen van Chaos, kwaadaardige schepsels die door hun corrupte meesters de echte wereld in worden gestuurd om de Chaos marines te ondersteunen. Je kunt voor je Chaos eenheden bepalen welke Chaos goden je aan wilt hangen, en welke unieke vaardigheden je daardoor tot je beschikking krijgt. Ook zullen de al bestaande facties, de Space Marines, Space Orcs, Eldar en Tyrranids toevoegingen krijgen in de vorm van extra helden en eenheden. Om deze te spelen moet je wel de originele game hebben.

Voorlopig oordeel
Al met al belooft Warhammer 40K Dawn of War 2: Chaos Rising een waardevolle toevoeging te zijn aan de Dawn of War stal. De extra uitbreidingen in de singleplayer en multiplayer campagne beloven veel extra spelplezier, en lijken van een al goede game een nog betere game te maken.
Warhammer 40K Dawn of War 2: Chaos Rising staat gepland voor maart van dit jaar, en de game zal exclusief op de pc verschijnen. Heeft er iemand een tijdmachine in de tuinschuur staan, want ik kan niet wachten!

Lees meer