WarioWare: Get It Together!

  • Ontwikkelaar Nintendo
  • Eerste releasedatum 10 september 2021
  • Platformen Nintendo Switch
  • Genre Party
  • Gameliner score

Preview: WarioWare: Get It Together! - Vlugge hersenkrakers

Wario is terug van weggeweest met zijn nieuwste game WarioWare: Get It Together!. De partygame wordt over twee weken uitgebracht voor de Nintendo Switch, maar ik kon alvast een voorproefje nemen met de demo van WarioWare: Get It Together!. De demo was vrij kort, maar lang genoeg om een goed beeld te schetsen van de volledige game.

Kraak je hersens in een mix van microgames

WarioWare: Get It Together! pakt de draad op van het traditionele WarioWare-concept. Spelers moeten in een korte tijd van slechts een paar seconden microgames voltooien. Deze microgames bestaan uit simpele taken die je moet uitvoeren, maar zijn in de praktijk lastiger dan het lijkt door de tijdsdruk. Je komt in een willekeurige microgame terecht, waarbij er een commando-woord verschijnt dat je moet uitvoeren. Vervolgens heb je drie seconden de tijd, totdat je weer een nieuwe microgame moet voltooien. Lukt dit niet, dan gaat er één van je vier levens af en ben je Game Over wanneer je alle levens kwijtraakt.

Hoe kan zo'n simpele game dan toch zo vermakelijk zijn? Allereerst zijn de microgames enorm gevarieerd in hun looks en gameplay. Zo bevind je je de ene keer in een klassieke Nintendo-game waar je moet ontsnappen en de andere keer zit je okselharen te plukken van een standbeeld. In combinatie met de tijdsdruk is het spannend en tegelijkertijd ook hilarisch door de willekeurigheid. Wanneer je een bepaald aantal microgames hebt voltooid, keren sommige microgames ook terug maar zijn deze net iets lastiger gemaakt. Zo komen er hinderende objecten bij of word je tijdsdruk nog verder verhoogd. Het voelt dan ook telkens als een prestatie wanneer je je eigen high score verbreekt.

onbekend

Wario en zijn crew helpen je

Het voltooien van de microgames hoef je gelukkig niet alleen te doen. Wario heeft een crew achter zich die je hierin bijstaat. Telkens als je levelt, ontgrendel je een nieuw personage. In de demo kun je zes personages ontgrendelen, waaronder bekende gezichten zoals Mona en Kat. Elk personage heeft zijn eigen specialiteit, zoals hoog springen of vliegen. Voordat je begint, kun je een team samenstellen van drie personages. Kies vooral de personages met de kracht die jij handig vindt om te gebruiken, want de microgames blijven willekeurig en zijn niet speciaal gericht op de personages.

De demo geeft ook de mogelijkheid om de game met z'n tweeën te spelen. De gameplay blijft hetzelfde alleen kun je nu de microgames samen voltooien. Je zou denken dat samenwerken handig is, maar dit is niet altijd zo. Soms loop je elkaar in de weg of doe je net het tegenovergestelde van de ander. Communicatie is dus belangrijk wanneer je ervoor kiest om de game met meerderen te spelen, maar lachwekkend is het zeker! Er gaat namelijk zo vaak iets fout, terwijl de opdrachten eigenlijk vrij simpel zijn.

onbekend

Voorlopig oordeel van Celine Man

WarioWare: Get It Together! is een game met uitdaging en humor. Daarnaast kun je het gemakkelijk onderweg spelen of thuis met je vrienden. In de laatste overzichtstrailer van WarioWare: Get It Together! zijn er gameplaybeelden gedeeld van andere modi voor nog meer uitdaging. Het is mogelijk om de game thuis te spelen tot vier spelers of online tegen anderen. Ik ben erg benieuwd hoe dat in de praktijk gaat. WarioWare: Get It Together! wordt op 10 september uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?