Wolfenstein: The Old Blood

  • Ontwikkelaar MachineGames
  • Eerste releasedatum 6 mei 2015
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
  • Genre First-Person Shooter
  • Gameliner score

Preview: Wolfenstein: The Old Blood

Vorig jaar verscheen Wolfenstein: The New Order, die de serie weer op de kaart moest zetten na het wat tegenvallende Wolfenstein uit 2009. De game werd positief ontvangen en in onze review beloond met vier en een halve ster. Over enkele weken komt Bethesda met Wolfenstein: The Old Blood, en in deze preview laat ik weten wat je van deze game kunt verwachten.

onbekend

Wolfenstein: Reloaded

Wolfenstein: The Old Blood is geen compleet nieuwe game, maar een standalone prequel op Wolfenstein: The New Order. De game is tweedelig en speelt zich af in 1946, vlak voor de eerste missie van The New Order. De Duitsers hebben de Tweede Wereldoorlog bijna gewonnen en in een laatste poging om het tij te keren, wordt B.J. Blazkowicz op pad gestuurd om achter de locatie van Generaal Deathshead te komen.

Castle Wolfenstein

Wolfenstein: The Old Blood lijkt een ode te worden aan de oude Wolfenstein-games en dan met name Return to Castle Wolfenstein. Je brengt in deze prequel namelijk een bezoekje aan het beruchte Castle Wolfenstein en daarnaast probeert B.J. Blazkowicz ook nog een Nazi-archeoloog te stoppen, die met mysterieuze artefacten een duistere kracht wil loslaten op de wereld. Mocht je Return to Castle Wolfenstein hebben gespeeld, dan zal dit je bekend in de oren klinken. Wolfenstein: The Old Blood is dus geen compleet nieuwe game, maar biedt meer van hetzelfde, en dat is naar mijn mening zeer positief. Verwacht dus weer grote open levels, geheime locaties en de mogelijkheid om te kiezen tussen stealth en actie of een mix van beide.

onbekend

Wat is er dan wel nieuw?

Natuurlijk komt ontwikkelaar MachineGames wel met een aantal nieuwe toevoegingen, waaronder nieuwe vijanden en nieuwe wapens. Naast een nieuw geweer en een pistool dat granaten afvuurt, is het meest opvallende wapen een simpele pijp. Hiermee kunnen niet alleen nietsvermoedende Duitsers voor hun kop worden geslagen, maar is deze ook te gebruiken om op onbereikbare plaatsen te komen. Zo kun je door middel van de pijp tegen rotsen en bepaalde muren klimmen en zal het mogelijk zijn om deksels van putten en tunnels te openen. In The New Order deed je dat voornamelijk met de Laser Cutter, maar aangezien deze in 1946 nog niet is uitgevonden, zal je het met de pijp moeten doen. Tot slot heeft MachineGames geteased naar zombies en deze keren dus terug naar de serie. Het is op dit moment nog niet duidelijk of de zombies in de campagne voorbij komen of dat deze in een horde-achtige modus zullen zitten.

onbekend

Verwachting

Mocht je na het uitspelen van Wolfenstein: The New Order hebben gedacht: dit smaakt naar meer, dan zou ik Wolfenstein: The Old Blood in de gaten houden. De prequel biedt dezelfde gameplay als de originele game met wat nieuwe vijanden en wapens. Door de toevoeging van zombies en de terugkeer naar Castle Wolfenstein lijkt dit een ultieme ode te zijn aan de Wolfenstein-games van id Software en aan alle fans van de serie.

Wolfenstein: The Old Blood zal 20 euro kosten en is vanaf 6 mei te downloaden voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. De game zal op 15 mei ook in fysieke vorm verschijnen, maar dan alleen voor de PlayStation 4 en pc.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?