Preview: Yoshi's Woolly World

Hoewel het een oud liedje is, kan ik nog steeds met trots zeggen: Nintendo, I adore you! Jaren geleden toen de Super Nintendo Entertainment System op de markt aanwezig was, kwam daar het glorieuze Super Mario World 2: Yoshi's Island. Ik was verslaafd aan die game. Het is misschien een beetje een kinderlijk idee, maar speelde enorm lekker weg. Met grote schaamte moet ik zeggen dat ik Yoshi's laatste deel op de 3DS nog niet heb mogen spelen, maar daar komt verandering in. En tot die tijd zal ik uitkijken naar Yoshi's Woolly World, want ik denk zomaar dat deze game niet slecht gaat worden.

onbekend

Woelen in een wollige wereld

Zoals de nietsverhullende titel al doet verklappen, zal er in de game een wollig wereldje te zien zijn. Yoshi zelf is gebreid en nagenoeg alles wat te zien is zal in een vorm van wol tevoorschijn komen. Natuurlijk een leuk concept en doet me enigszins denken aan Kirby's Epic Yarn. Ik kan er wel wat mee en dat zit hem vooral in de details. Zodra Yoshi een Shy Guy opeet, zal deze zich laten ontwikkelen tot een losse woldraad waarna Yoshi een wollen bol uitpoept. Briljant toch. Zo zit er in de game op elk wolelement een kleine twist die mij het gevoel geeft dat er genoeg aandacht in de game is gestoken.

Feest van herkenning

Zoals ik al eerder vertelde, begon Yoshi met Yoshi's Island een aantal jaren geleden. In Yoshi's Woolly World is de gigantische knipoog naar deze game goed op te merken. De levellayout, gameplay en acties lijken enorm op die van Yoshi's Island. De één vindt het inspiratieloos, de ander geniet van de herkenning. Ik behoor tot de laatste groep. Zo vind ik het fijn om met de wollen bollen te gooien om paden vrij te maken of wellicht een aantal platformen te creëren. Het enige element dat vooral niet is overgenomen van het eerste deel is Baby Mario. Zodoende heb ik nog niet kunnen ontdekken wat het verhaal van de game wordt.

onbekend

Typisch Nintendo

Deze game is weer typisch Nintendo en dat is goed te merken. De hele uitstraling is ook weer als vanouds en valt goed samen met Super Mario 3D World en Captain Toad: Treasure Tracker. Voor fans van die games zal ook deze game aangenaam mee moeten vallen. Verder is de game grafisch goed en is er in de gameplaybeelden en screenshots een hoop kleur en glitters te vinden. Een game weer voor alle leeftijden en eentje die weer lekker wegspeelt. Bovendien is er nu de mogelijkheid de game in multiplayer te spelen. Net als bij Super Mario 3D World kan je samen met vrienden of familie de Woolly World in.

onbekend

Verwachting

Hoewel dit een korte Preview is, zegt het eigenlijk genoeg. De game is weer typisch Nintendo en lijkt goed afgemaakt. Een herkenbare game in een reeks van Yoshi-games die terugblikt naar het begin. Daarom zullen gamers en fans van het eerste deel veel herkennen in de gameplay van Yoshi's Woolly World. De game zal ongetwijfeld weer een game voor alle leeftijden worden, zoals we dat van Nintendo gewend zijn. Iedereen moet deze game kunnen oppakken en met plezier spelen. Naar wat de beelden tonen, zal de gameplay soepel zijn met een hoop leuke trucjes om het wol in de game eruit te laten springen. Platformen die zich vormen uit wol en tegenstanders die uit elkaar vallen brengen een extra effect met zich mee die een glimlach op het gezicht brengt. Ik kijk uit naar deze game.

Yoshi's Woolly World verschijnt vroeg in 2015 voor de Wii U.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?