Series: Wat te verwachten van The Book of Boba Fett

Geplaatst: 2 januari 2022 14:30

Na twee succesvolle seizoenen van The Mandalorian is het nu tijd om de focus eens te verleggen. In een heelal hier ver, ver vandaan is er namelijk meer dan één premiejager actief. De eerste aflevering van The Book of Boba Fett is inmiddels te zien op Disney+ en die serie draait om - je raadt het al - Boba Fett. Deze coole premiejager was al even te zien in The Mandalorian en ook in een aantal films, maar meestal slechts heel kort. Toch hebben die korte optredens ervoor gezorgd dat Boba Fett een enorm populair personage is bij de fans van Star Wars. Nu we de eerste beelden hebben kunnen zien, kunnen we al een beetje inschatten wat we kunnen verwachten. Dit artikel kan spoilers bevatten, dus mocht je de eerste aflevering nog niet hebben gezien dan is het verstandig om dat eerst te doen. Je bent gewaarschuwd!

Wat zagen we in aflevering 1

De eerste aflevering lanceerde 29 december onder de naam "Stranger in a Strange Land" en leek het grote plotgat rondom Boba Fett tussen de films en The Mandalorian te gaan verklaren. De in het groen gestoken premiejager leek immers zijn dood tegemoet te gaan in Return of the Jedi toen hij per ongeluk door Han Solo gelanceerd werd en in een Sarlacc gat terecht kwam. Dat hij het heeft overleefd was wel al duidelijk, aangezien hij na de films ook in andere comics en series opdook. De grote vraag was alleen hoe hij het had overleefd. Aan die onduidelijkheid komt in ieder geval in The Book of Boba Fett na al die tijd een einde. In de eerste aflevering is namelijk direct al te zien hoe hij heeft weten te ontsnappen aan de Sarlacc.

De kracht van de eerste aflevering is dat er vrij weinig tekst is. We zien Boba Fett - die overigens wordt gespeeld door Temuera Morrison - op zijn zwakst en sterkst in deze aflevering. Langzaam maar zeker gaan er eindjes aan elkaar geknoopt worden. Fett ligt een groot deel van de eerste aflevering in een bacta tank, waar hij dromen heeft over wat hem allemaal is overkomen. Na de dood van Jabba the Hutt heeft Boba Fett diens plek ingenomen op Tatooine. Hij is wel van plan om het minder meedogenloos aan te pakken dan zijn blubberige voorganger. Welk pad hij precies heeft bewandeld om daar te komen is nog niet duidelijk, maar dat hij het niet direct cadeau heeft gekregen blijkt wel uit wat hij meemaakte nadat hij ontsnapte aan de Sarlacc.

Wat kunnen we nog verwachten

Wat we nog precies kunnen verwachten van de overige afleveringen laat zich natuurlijk raden, maar de toon is met de eerste aflevering in ieder geval wel gezet. In ieder geval hebben we al kunnen zien dat Fennec Shand naast haar opwachtingen in The Bad Batch en The Mandalorian ook van de partij is in The Book of Boba Fett. De premiejager heeft in de loop der jaren natuurlijk aardig wat vijanden gemaakt die we zomaar eens voorbij zouden kunnen zien komen in The Book of Boba Fett. Wat bijvoorbeeld te denken van Cad Bane die in The Clone Wars de helm van Boba Fett heeft voorzien van de fameuze deuk. Het is ook niet ondenkbaar dat we een aantal van de premiejagers terug gaan zien die destijds door Darth Vader ingehuurd werden om de Millenium Falcon op te sporen. 4-LOM, Bossk, Dengar, IG-88B en Zuckuss hebben allemaal wel een reden om Tatooine te komen bezoeken.

Aangezien in The Bad Batch naar voren kwam dat Boba Fett ook een zusje heeft die gekloond is, is de kans aanwezig dat we Omega ook terug gaan zien dit seizoen. The Mandalorian zelf is natuurlijk ook een aardige kanshebber om voorbij te komen in de serie, aangezien we in de gelijknamige serie hebben kunnen zien dat hij daar zijn armor weer terug wist te krijgen. Qua verhaal is de kans groot dat The Book of Boba Fett volledig wordt benut om het gat tussen de films en The Mandalorian te dichten. Het eerst seizoen bestaat namelijk slechts uit zeven afleveringen, dus veel tijd om andere verhaallijnen er in te stoppen is er niet echt. Een tweede seizoen is nog niet aangekondigd, maar het is waarschijnlijker dat het verhaal zich pas in een eventueel tweede seizoen verder gaat ontpoppen.

The Book of Boba Fett is te zien bij Disney+, waar elke woensdag een nieuwe aflevering op verschijnt. De finale is vanaf 7 februari te zien op de streamingsdienst van Disney. Wat verwacht jij van deze serie?

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord