Tech: Alles over PlayStation TV

Vanaf volgende maand brengt Sony weer een nieuw apparaat op de markt: PlayStation TV. Het betreft hier geen tv, zoals de naam misschien doet vermoeden, geen nieuwe console en ook geen mediaspeler, maar wat is het dan wel?

Streamen

De bedoeling van PlayStation TV is om content van vroegere PlayStation-versies, maar ook die van de nieuwe, te kunnen spelen op één apparaat. Stel je bent een PlayStation 4-bezitter en je console staat beneden aangesloten op je televisie terwijl je ook wel eens lekker vanuit je bedje op je tv in je slaapkamer een paar games zou willen spelen. Dat is dus nu mogelijk met PlayStation TV. Als je dit apparaatje aan een andere tv in huis hangt, is het mogelijk om de games van je PS4 via dit apparaat te streamen naar je andere televisie. Zo ben je dus niet meer gebonden aan één plek om van je games te kunnen genieten.

PlayStation Classics

Ook kun je games van de allereerste PlayStation en PSP spelen via dit apparaat, zoals Crash Bandicoot, Silent Hill en ook de klassieke Tomb Raider. Een select aantal PlayStation Vita-games is speelbaar via PlayStation TV. Dit kun je doen door deze te downloaden naar het apparaat, mocht je ze al via de PlayStation Store hebben aangeschaft, of gewoon een fysieke game card erin te stoppen. De games die je bij aankoop gratis krijgt, zijn OlliOlli, Worms Revolution Extreme en Velocity Ultra. De andere compatible games moet je er jammer genoeg zelf bij kopen.

PlayStation TV vereist een HDMI-poort op je televisie, voor de meegeleverde HMDI-kabel, terwijl niet alle content die je kunt spelen via PS TV HD ondersteunt. Tevens heb je een draadloze DualShock 4 of DualShock 3 nodig, die niet worden meegeleverd bij het apparaat zelf. Als je een PlayStation 4 hebt, dan heb je vast en zeker ook wel een DualShock 4, maar overige consumenten zullen naast PlayStation TV dus ook een controller moeten aanschaffen.

De feitjes

Vanaf 14 november zal PlayStation TV verkrijgbaar zijn in Europa. Het apparaat zal een kleine 110 gram wegen en heeft als afmetingen 1.36 cm x 10.5 cm x 6.5 cm, wat betekent dat het apparaatje amper plaats in zal nemen. Dit zogeheten microgamesysteem zal €99.99 kosten, maar daar krijg je natuurlijk tevens de eerder genoemde drie downloadbare games bij.

Zijn jullie enthousiast over PlayStation TV, of zien jullie er het nut niet van in?

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?