Tech: ASUS komt met nieuwe hardware!

Jeffrey Blom
Door Jeffrey Blom
Geplaatst: 14 januari 2021 15:30
Aangepast: 14 januari 2021 15:53

ASUS knalde 2021 af met een hele hoop nieuwe hardware. Met voornamelijk de focus op hun nieuwe reeks laptops die eraan zitten te komen! In 2019 is het bedrijf begonnen met het creëren van een nieuwe reeks laptops waar een tweede scherm aan toegevoegd is. En in de nieuwe modellen van 2021 heeft ASUS zich gericht op het optimaliseren van het extra scherm en de laptop.
onbekend

Flinke upgrades

Zoals ik al zei legt ASUS \de focus dit jaar op de ZenBooks DUO series. Deze laptops zijn net als vorig jaar uitgerust met een tweede scherm waar je veel features op kunt vinden. Het tweede scherm van de nieuwe ZenBook is dit jaar veel meer toegankelijk met betrekking tot aanpassingen en het verplaatsen van tabbladen op je hoofdscherm. In tegenstelling tot de vorige modellen zijn de opties in het menu zelf aan te passen en te verplaatsen. Ook is er nu de mogelijkheid om verschillende profielen op te slaan, zodat je per programma met een simpele druk op de knop snel van menu kunt wisselen. En om het allemaal af te maken is er ook een darkmodus toegevoegd aan het tweede scherm!

De 15 inch PRO modellen zijn uitgerust met een gloednieuw OLED scherm waardoor de kleuren er nog meer uitspringen. Aan de binnenkant vinden we de nieuwe Intel 8 core i9 processoren terug hand in hand met de nieuwe GFforce RTX videokaarten. De 14 inch is helaas een iets minder krachtige unit zonder OLED scherm en een i7 in plaats van een i9 processor. Wel vinden we ook in deze variant de RTX kaarten terug. Wat ook erg interessant is, is de AI Noise Cancelling die ASUS heeft geïntroduceerd. Dit moet het achtergrondgeluid van de laptop voor zowel invoer als uitvoer reduceren, zodat je in bijvoorbeeld een Discord gesprek van beide kanten beter te verstaan bent. Ik ben nog erg sceptisch in hoeverre dit gaat werken, maar ik ben zeker benieuwd hoe het gaat uitpakken.

Voor de gamers!

Ook zijn er natuurlijk nieuwe gaming laptops aangekondigd. Deze zijn uitgerust met de nieuwe generatie RTX GPU’s. En voor de echt krachtpatsers vinden we in de duurste varianten een 360Hz monitor om je games zo smooth mogelijk af te laten spelen. Ook de buitenkant heeft een upgrade gekregen en het is nu mogelijk om kleine afbeeldingen op de achterkant van je laptop te laten zien door middel van een klein led paneel. Zo maak je je laptop dus helemaal uniek!

Mocht je je laptop nog net iets meer kracht willen geven? Dan is dat mogelijk met de ROG XG Mobile. De externe GPU die je nog net dat kleine beetje meer paardenkracht gaat geven. Ook is hij ontzettend compact, zodat je hem mee kunt nemen in je tas!

onbekend

Ga jij hem ook halen?

Al met al heel veel vette aankondigingen van ASUS. Ik ben vooral benieuwd naar de Noise Cancelling functie! Ik ben ontzettend benieuwd naar de nieuwe reeks laptops en deze zijn in de loop van 2021 verkrijgbaar.

Bron: ASUS
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord