Terugblik: Bobby met Pokémon Sun en Moon

Ik ben terug! 'Waarvan?', zullen velen van jullie denken. Nou, ik heb al eerder voor een gamewebsite gewerkt, maar heb bewust een grote pauze ingelast. Even de concentratie op andere projecten zoals school en mijn privé leven. Maar ik ben dus weer helemaal terug. Door mijn pauze ben ik veel minder bezig geweest met gamen en heb dan ook nog geen next-gen-console. Het gamen heb ik echter niet helemaal losgelaten, want ik heb wel veel gegamed op de PlayStation Vita, Nintendo 3DS en natuurlijk mijn mobiel. Zoals jullie in de titel hebben gezien is mijn game van het jaar dan ook een game voor de handheld.

Beste game: Pokémon Sun en Moon

Laten we beginnen met mijn top game van 2016. Het is tevens de eerste game die ik mocht reviewen hier op Gameliner. Pokémon Sun en Moon brengen eindelijk de broodnodige vernieuwing in een serie die in mijn optiek met ieder deel minder en minder werd. Niet alleen de Pokémon zelf, maar zeker ook de structuur van de games was simpelweg verouderd. Sun en Moon brengen vernieuwing door de gyms te vervangen door trials en een ijzersterk verhaal te vertellen. Daarbij dient gezegd te worden dat de regio Alola door zijn kleuren en heerlijke weer daar goed aan bijdraagt. Het is niet voor niets dat ik de game vier sterren heb gegeven. Eindelijk schijnt de zon weer voor Pokémon.

onbekend

Hier gaan de meeste uren in: Football Manager Mobile 2017

Uren, dagen, weken, maanden heb ik in het vorige deel van Football Manager Mobile gestopt. Mijn club, FC Utrecht (noot van eindredactie; Boooe Bobby Boooe), naar de top brengen met een zeer beperkt budget. Het scouten van jonge jongens die na een paar jaar dragende spelers worden. Ook Football Manager Mobile 2017 was, ondanks zijn relatief hoge prijs voor een mobiele game(€8.99), een directe aankoop bij zijn release. De game is weliswaar een flink uitgeklede versie van de pc-versie, maar toch is er genoeg nieuwe content in gestopt. Wil een speler niet goed trainen, dan is het aan jou om een passende straf uit te delen. Ben je niet tevreden over de medische staf of de scouts? Ontsla ze en werf nieuwe leden voor je technische staf. Ook deze game gaat er weer voor zorgen dat ik minder snel reageer op whatsappjes.

onbekend

Still going strong: Minecraft: PlayStation Vita Edition

Volgens mij ben ik de enige op de wereld die dit jaar zijn PlayStation Vita meer aandacht heeft gegeven dan zijn Nintendo 3DS. En dat allemaal slechts door één game: Minecraft: PlayStation Vita Edition. Jawel, ik heb die Ender draak al vele keren verslagen, maar vooral vrij bouwen is wat de game voor mij nog steeds aantrekkelijk weet te houden. Op het moment van schrijven ben ik bezig met een stad. Gebouwen die al staan, zijn onder andere een hotel in de vorm van een piramide, een kantoorgebouw en een treinstation. Natuurlijk is ook de infrastructuur aangelegd. De game wordt nog geregeld voorzien van een update en eigenlijk is het wachten op de toevoeging van The End City zoals die al een tijdje in de pc-versie zit. Tot die tijd, bouw ik rustig mijn stad af zonder enige vorm van world-edit.

onbekend

Slechtste games: Al die slechte Android games

Ik ben dit jaar overgestapt naar de Samsung Galaxy S7 Edge en daarop gamen is heel erg leuk, zoals jullie hebben gelezen. Maar mijn slechtste games zijn daarom ook al die Android-games die mij met een paar leuke afbeeldingen en een leuk icoontje hebben verleid om ze te downloaden. Een korte blik tussen mijn gedownloade games laat zien dat onder andere Asterix and Friends, The Trader en First Class Flurry HD nou niet echt mijn games waren. Ik weet het, soms kan je het al aan de naam zien dat het niks is, maar soms werd ik toch verleid ze te downloaden. Dit zijn slechts een paar titels van de tientallen games die echt onder het kopje 'slecht' mogen. Of ik ooit leer om eerst beter te kijken naar dit soort games voor ik ze download? Ik denk het niet. Want tussen al die ruwe diamanten zit er altijd wel een pareltje die je alleen ontdekt door te durven downloaden.

onbekend

Het jaar 2016 op het gebied van gaming is voor mij er dus voornamelijk eentje die zich heeft gericht op de mobiele- en handheld markt. Toch heb ik besloten om een PlayStation 4 aan te schaffen zodat mijn terugblik volgend jaar gevuld is met al die toppers die in 2017 verschijnen!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?