Terugblik: Boy Apfel

Eén stukje schrijven over mijn terugblik op 2015 zet je gedwongen aan het denken. Wat was nou mijn absolute topper dit jaar en wat was een regelrechte misser? Een stel goede vragen die in mijn geval niet allen even makkelijk te beantwoorden zijn. Eén topper wist ik al snel te vinden in de vorm van mijn favoriete game van dit jaar, maar een misser Dat kan nog weleens lastig worden. Er waren in mijn ogen niet veel missers, niet iets wat ik heb gespeeld tenminste. Maar na even denken kan ik wel wat opnoemen, dus lees snel door en je komt er vanzelf achter.

Year Walk

Year Walk wist mij te verassen door een bepaalde vibe achter te laten waar ik niet goed raad mee wist. Aan de ene kant een ongemakkelijk gevoel over het bizarre verhaal en de vertelling daarvan, aan de andere kant een bijzondere verassing over de uitvoering van de game en het gebruik van de Wii U-GamePad. Als je benieuwd bent hoe de game het doet, dan kan je nog even mijn review lezen. Uiteindelijk kan ik zeggen dat Year Walk een plaatsje heeft verdient in mijn 'Hall of Game 2015'.

onbekend

Xenoblade Chronicles X

Hoewel Year Walk mijn hoogste score van dit jaar heeft gekregen, durf ik niet te zeggen dat dit ook mijn meest favoriete game is, dat is namelijk Xenoblade Chronicles X. Eerlijk gezegd had ik van te voren niet gek veel van de game verwacht. Waarschijnlijk zou het weer zo'n typische JRPG worden waar er al duizenden van zijn. Misschien zaten er wat kleine toevoegingen in de game ten opzichte van de games ervoor, maar niets was minder waar. De game biedt diepgang, fijne gameplay, goede structuren en simpelweg het mooiste landschap dat ik tot nu toe heb mogen ontdekken in een game. In een wereld waarin de PlayStation 4 de overhand neemt, wil ik deze underdog graag naar voren brengen als RPG van het jaar.

onbekend

To-Do

Vooralsnog heb ik geen missers gevonden in 2015 als gamejaar. De enige misser die ik me kan indenken, is dat ik een hoop games nog niet gespeeld heb. Vaak zit daar wel een reden achter, namelijk een enorme back-log waardoor er geen tijd meer is voor andere games. Daar baal ik wel een beetje van want ik had graag nog Fallout 4, Halo 5: Guardians en Star Wars Battlefront gespeeld. Vooral de laatste omdat er toch echt geen Star Wars-game mag ontbreken in mijn collectie. Maar goed, het feit dat ik niet meer games heb kunnen spelen is eigenlijk mijn enige misser van het jaar. Gaat 2016 meer tijd scheppen?

onbekend

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?