Terugblik: Devin met PlayStation VR

2016 was voor mij zeker een mooi jaar op het gebied van gaming. Het is het jaar waarin ik weer deel uit mocht maken van het Gameliner-team en het jaar waarin ik meteen mijn eerste gamescom heb meegemaakt. Daarnaast bracht 2016 de door mij meest geliefde hardware ooit.

PlayStation VR

De PlayStation VR is een stuk hardware dat zeker niet mag ontbreken in mijn terugblik op 2016. Ik heb al sinds de aankondiging uitgekeken naar dit apparaat en nadat ik hem had kunnen testen op de gamescom, was de hype in volle toeren aanwezig. Ondertussen ligt de PlayStation VR hier op mijn bureau en kan ik eigenlijk wel mijn hele terugblik vullen met al de vr-titels, want die zijn stuk voor stuk een geweldige herinnering aan 2016.

Hideo Kojima's comeback

Een echte Kojima-kenner mag je mij niet noemen. Ik heb niet al de games uit de Metal Gear Solid-serie gespeeld en wist een paar jaar terug niet veel over hem te vertellen. Toch is de beste man mij de afgelopen jaren gaan interesseren, dit dankzij onder andere de PT-demo die destijds is verschenen. Het was in 2015 een grote ravage in de game-industrie toen er geruchten aanwakkerde dat Kojima zijn werkgever Konami ging verlaten, toen later bekend werd dat de geruchten klopte, werd gelukkig al snel bekend dat Kojima zijn eigen studio ging openen. Tijdens de E3 van dit jaar onthulde Kojima zijn eerste game, genaamd: Death Stranding. Ik kijk enorm uit naar deze game en als je mij vraagt wat mij dit jaar, game gerelateerd natuurlijk, bijblijft, dan denk ik al gauw aan deze aankondiging.

Pokémon Go

Ik weet nog niet wat mijn collega's in hun terugblik behandelen, maar ik vermoed dat Pokémon Go bij iedereen terug te vinden is. Deze game is zowel de flop als de topper van dit jaar. Deze game heeft mij letterlijk weken naar buiten getrokken en enorm veel plezier met vrienden opgeleverd. Helaas lijkt het er achteraf op dat de game te snel is verschenen en er een hoop opties te laat zijn toegevoegd of zelfs nog toegevoegd moeten worden. Er zijn daardoor veel spelers gestopt en ik ben bang dat, wat voor grote update er ook komt, de game niet meer zoveel spelers gaat krijgen als dat het deze zomer kreeg.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?