Terugblik: Dewi Welvaart

Geplaatst: 23 december 2015 18:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het eerste half jaar van 2015 is aan mij voorbijgegaan. Ik kan mij alleen The Witcher 3: Wild Hunt herinneren. Honderden uren heb ik als Geralt van Rivia doorgebracht. Echter volgde ik vanaf september het nieuws kritischer, dankzij mijn rol als redacteur van Gameliner.nl. Zo begon ik mij te irriteren aan de vele berichten omtrent microtransacties, inmiddels voelt het alsof je voor elk wissewasje geld moet neerleggen. Tegelijkertijd verloor ik mij in de hype rondom Fallout 4. Met andere woorden, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. De onderstaande games vatten het voor mij goed samen.

The Witcher 3: Wild Hunt

Dewi loves Geralt. Ik krabbelde het bijna in een dagboek, en bij het zien van elke video gleed ik van mijn stoel. In mijn ogen heeft CD Projekt RED een meesterwerk afgeleverd. De wereld van The Witcher-serie zit ijzersterk in elkaar. Het barst van de politieke intriges en iedere beslissing lijkt consequenties te hebben, welke uren later pijnlijk duidelijk worden. De game barst bijna uit zijn voegen door de hoeveelheid aan content waarbij veel side missions net zo sterk zijn als de main story. Ik kan letterlijk uren doorgaan, zoals over de vele vertakkingen in het verhaal, of de verhaallijnen uit de boeken die verweven zijn in de games. Zoals je merkt, ik ben niet langer objectief.

Fallout 4

Zoals ik al zei, ik heb mij ook schuldig gemaakt aan de hype rondom Fallout 4. Ik ben er niet helemaal trots op, maar het enthousiasme van Todd Howard werkte besmettelijk. Echter is mijn enthousiasme inmiddels flink bekoeld. Ja, de wereld is groot en het barst van de content. Ja, het in elkaar knutselen van je wapens en outfits is eindeloos. Ja, Dogmeat is het einde, maar het is allemaal niet genoeg. Ik wil warm worden van het verhaal en tot nu toe valt het mij vies tegen. Ook is Fallout 4 in veel opzichten niet erg vernieuwend, of doet het een stapje terug. Ik wil niet alleen kunnen kiezen voor 'sarcasm', maar iedereens eens lekker intimideren of juist mijn charmes in de strijd gooien. Het gaat mij uiteindelijk om kwaliteit en niet kwantiteit.

New Style Boutique 2: Fashion Forward

Ben je nu voor Gameliner bezig, of voor jezelf? Mijn wangen werden vuurrood, maar ik gaf geen antwoord. Althans, niet verbaal. New Style Boutique 2: Fashion Forward is niet perse een aanrader, maar de game heeft stiekem toch mijn hart veroverd. Het is voor het eerst dat ik zo'n spel speel en het tienjarige meisje in mij haalde haar hart op. Zij genoot ervan om te kunnen winkelen zonder mijn bankrekening leeg te plunderen. Het voelt heerlijk om haar stijl aan een klant op te dringen. Het spel maakte tegelijkertijd de kapitalist in haar wakker. Een budget van honderd euro? Hier heb je een jurk van 150 euro. Het staat je beeeeeeeeeeldig. Soms is het goed om je te laten verrassen en eens iets nieuws te proberen.

Minecraft: Story Mode

Voor mij valt Minecraft: Story Mode onder de noemer 'Flinke tegenvaller met veel potentie'. Voor een uitgebreid verslag kan je het beste mijn reviews lezen. Daarin vertel ik namelijk in geuren en kleuren waarom het allemaal tegenvalt. Het is jammer, want Telltale Games levert verder puik werk af. Waarom wordt Minecraft: Story Mode dan afgeraffeld? Is deze serie met de beste intenties gemaakt, of wordt het gezien als een snelle en makkelijke manier om omzet te draaien? Ik worstel mij nog even door de laatste twee episodes om vervolgens alles te vergeten. Het jaar 2016 brengt genoeg om naar uit te kijken.

Broforce

Soms heb je behoefte aan een flinke dosis testosteron. Ook als vrouw, blijkbaar. Gooi daarbij een aantal vrienden, elk één eigen controller, een flinke dosis enthousiasme en een multiplayer-game en je hebt alle ingrediënten voor een heerlijke avond. Broforce was voor ons een hoogtepunt van het jaar. Als de Brominator, Rambro, MacBrover en Indiana Brones vormen wij een ijzersterk team. De wereld heeft meer van zulke videogames nodig, videogames die je gezamenlijk op de bank kan spelen. Hartstikke goed voor de team spirit. Daarnaast maken zulke videogames gamen een stuk toegankelijker. Ik heb zelfs mijn vader zover gekregen om eens mee te doen.

Lees meer