Terugblik: Justin meijer

Het gamejaar 2015 was voor mij een jaar vol verrassingen. Het waren grotendeels positieve verrassingen, maar er zaten ook een paar negatieve tussen. Echter heb ik dit jaar veel minder tijd gehad om te gamen dan vorig jaar, dus zal ik het deze keer bij een top 5 houden. Daarnaast ga ik ook mijn beste downloadgame, verrassing van het jaar, teleurstelling van het jaar en game die ik nog moet spelen bespreken.

5. Guitar Hero Live

Dit jaar waren de twee grote muziekgames eindelijk weer terug van weggeweest, namelijk Rock Band 4 en Guitar Hero Live. Van tevoren dacht ik dat Rock Band 4 de betere van de twee ging worden, maar uiteindelijk heb ik veel meer plezier gehad met Guitar Hero Live. Rock Band 4 is op veel punten minder dan zijn voorganger. Guitar Hero Live daarentegen is wat moeilijker met zijn voorganger te vergelijken, omdat alles is omgegooid. Dit heeft in mijn ogen goed uitgepakt, en daarom verdient Guitar Hero Live een plekje in mijn top 5.

4. Destiny: The Taken King

Vorig jaar vond ik Destiny maar een grote teleurstelling. De game was kort, het verhaal was niet boeiend en het was ook nog eens veel te eentonig. Nadat ik alle missies één keer had voltooid, was er voor mij niks meer te beleven. Jammer, want de game knalde wel erg lekker. Destiny: The Taken King wist me dit jaar veel langer te boeien. Ja, qua gameplay is het nog steeds best wel eentonig, maar het nieuwe quest-systeem zorgde ervoor dat ik veel meer uren in de game stopte. Ook ben ik meer samen met een maat gaan spelen, waardoor de game een stuk leuker werd dan wanneer je deze alleen speelt. Hierdoor is Destiny: The Taken King misschien wel de game waar ik dit jaar de meeste tijd in heb gestoken.

3. Forza Motorsport 6

Twee jaar geleden heb ik Forza Motorsport 5 overgeslagen. De Xbox One was toen namelijk nog niet officieel in Nederland verkrijgbaar. Tegen de tijd dat de Xbox One eindelijk in Nederland verscheen, lag Forza Horizon 2 alweer aan de horizon, en was er voor mij dus geen reden om een oude Forza aan te schaffen. Forza Motorsport 6 heb ik dit jaar wel opgepakt, en man, wat een game is dat! Grafisch ziet het er gruwelijk goed uit en het racet ook nog eens heerlijk. Ik ben benieuwd hoe Forza Motorsport 7 dit weer gaat overtreffen.

2. Gears of War Ultimate Edition

Remakes van games die ik al eens heb gespeeld, doen mij niet zo veel. Al helemaal niet als het een remake is van een game die amper twee jaar geleden verschenen is. Ontwikkelaar The Coalition heeft dit jaar de eerste Gears of War nieuw leven ingeblazen met Gears of War Ultimate Edition. De originele versie verscheen alweer negen jaar geleden en ik ben enorm fan van de serie, natuurlijk kon ik dus deze remake niet links laten liggen. The Coalition heeft laten zien hoe je een remake hoort te maken. Niet een simpele upscaling en een hogere framerate (wat sommige remakes dit jaar niet eens hebben gedaan), maar grafisch alles opnieuw bouwen. Het resultaat mag er zijn!

1. Rocket League

Dit jaar staat FIFA weer niet in mijn lijstje, maar wel een andere voetbalgame. Ik heb het niet over PES, maar over Rocket League. Dit is voor mij de beste game van het jaar, en dat had ik niet aan zien komen. Voetbal met auto's die ook nog eens kunnen vliegen dankzij hun boost is een geniale combinatie. Dankzij de splitscreen-modus voor maximaal vier spelers en de korte potjes van vijf minuten (exclusief herhalingen), heb ik deze game ook elke pauze op mijn werk gespeeld met collega's. Daarnaast voegt ontwikkelaar Psyonix regelmatig gratis content toe, zoals maps en mutators en sinds kort ook een hockeymodus. Hierdoor blijf ik de game oppakken, en dat verdient een eerste plaats.

Beste downloadbare game

Eigenlijk zou ik hier dan ook Rocket League moeten neerzetten, maar dat vind ik een beetje flauw. Daarom zet ik TEMBO THE BADASS ELEPHANT in de schijnwerpers. Deze 2D-platformer met een badass olifant speelt heerlijk weg en ziet er goed uit met veel variatie in de omgevingen. Ik heb dan ook met veel plezier de levels meerdere keren gespeeld om alles honderd procent te halen.

Verrassing van het jaar

De grootste verrassing dit jaar is voor mij Runbow voor de Nintendo Wii U. Ik zag er onwijs tegenop om deze game te reviewen, omdat ik Gears of War Ultimate Edition wilde spelen. Toen ik eenmaal begon met spelen, werd ik al snel enthousiast. Voor een downloadgame op de Wii U is dit een behoorlijk complete game met veel verschillende modi die ook in je eentje speelbaar zijn, en een multiplayer met negen (!) man zowel online als offline. Mocht je een toffe game met veel vrienden tegelijkertijd willen spelen, dan moet je Runbow zeker even oppakken.

Teleurstelling van het jaar

Een aantal games heeft mij dit jaar teleurgesteld, maar de grootste teleurstelling is toch wel Halo 5: Guardians. Begrijp me niet verkeerd, want de game is zeker niet slecht. Hij is dan ook net buiten mijn top 5 gevallen. De singleplayer was echter veel te matig. Echter is het grootste minpunt het gebrek van splitscreen. Halo was altijd voor mij dé game om samen met een stuk of acht vrienden te spelen door twee Xboxen aan elkaar te linken. Doordat er geen splitscreen meer is, zal ik eerder Halo: The Master Chief Collection opstarten dan deze game.

Nog niet gespeeld

Er zijn meer dan genoeg games waar ik dit jaar niet aan toe ben gekomen. Zo heb ik The Witcher 3: Wild Hunt al sinds de release in huis, maar heb ik hier nog maar een paar uurtjes in gestopt. Het is een game waar je echt even goed voor moet zitten, en daar heb ik nog niet de tijd voor gekregen. Ik hoor er echter veel goede dingen over en mijn eerste uren waren erg vermakelijk, deze kerstvakantie moet ik dus zeker even tijd vrijmaken voor The Witcher 3: Wild Hunt.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?