Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Terugblik: Kees met Hitman

Dit jaar is voorbij gevlogen en dat komt mede door de vele toppers die in 2016 zijn verschenen. Wat te denken van Uncharted 4: A Thief's End, DOOM, Deus Ex: Mankind Divided, Mafia III, Watch Dogs 2, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Nu we bijna aan het eind van het jaar zijn aanbeland is het een mooi moment om te kijken naar de leukste, spectaculairste en slechtste game van 2016.

Leukste game: Hitman

De game die ik dit jaar het meeste heb gespeeld en waar ik me het meest mee heb vermaakt is Hitman. De episodische release was een gewaagde stap, maar heeft toch goed uitgepakt. Alle locaties zitten bomvol content en worden de komende maanden nog voorzien van genoeg Elusive Targets, Escalation Contracts en andere missies. Het verkennen van de locaties en het uitproberen van nieuwe opties blijven de kracht van Hitman. Ik heb me dan ook uitstekend vermaakt in Parijs, Sapienza, Marrakesh, Bangkok, Colorado en Hokkaido. Ontwikkelaar IO Interactive blijkt na het succes van dit eerste seizoen alweer te werken aan Hitman: Season 2, die hopelijk nog grootser wordt en de minpuntjes van dit eerste seizoen eruit haalt. Hitman: Season 2 een release in 2017? Ik hoop het van harte!

onbekend

Meest spectaculaire game: Battlefield 1

Het was dapper om Battlefield 1 zich tijdens de Eerste Wereldoorlog te laten afspelen, want het had kunnen falen. Gelukkig heeft ontwikkelaar DICE er een geweldige en spectaculaire game van gemaakt. Battlefield 1 bevat genoeg historisch accurate elementen, maar behoud de bekende Battlefield-gameplay. De campagne is kort, maar zeer krachtig en de multiplayer is beter dan ooit. Het ziet er schitterend uit, zit boordevol authentieke wapens en voertuigen, en heeft genoeg modi om je maanden vast te houden. Een van de leukste dingen van Battlefield 1 blijft de afwisseling. Het ene moment ben je een infanterist, vervolgens voer je chargeste paard uit, scheer je door de lucht in een van de vliegtuigen of zit je eenzaam in een toren met een sluipschuttersgeweer. Battlefield 1 is absoluut de beste shooter en meest spectaculaire game van 2016.

onbekend

Slechtste game: Alekhine's Gun

Begin dit jaar verscheen Alekhine's Gun. De game stond al even op mijn radar doordat deze sterk lijkt op de Hitman-games. Van te voren zag ik al dat dit een echte budget-game was en daarom heb ik gewacht tot deze voor een klein prijsje verkrijgbaar was. Dit blijkt een goed besluit want Alekhine's Gun is een rampzalige game. Dat het er grafisch niet geweldig uitziet neem ik op de koop toe, maar dan ook nog eens slechte A.I., matige gameplay, middelmatig leveldesign en tenenkrommende voice acting. Nee, Alekhine's Gun mag dan op Hitman lijken, maar komt totaal niet in de buurt van diens kwaliteit. Snel vergeten dus!

onbekend

Verrassing van 2016: Nintendo Classic Mini

De grootste verrassing van dit jaar was voor mij de aankondiging van de Nintendo Classic Mini. Het idee sprak me direct aan, en voor een degelijke prijs kun je terug naar je jeugd en dertig klassieke games opnieuw spelen. Wie wil nou niet aan de slag met de originele Legend of Zelda, Super Mario Bros.-games en Metroid? Behoorlijk wat gamers blijkbaar, want al snel was de kleine console overal gereserveerd en uitverkocht. Nintendo heeft absoluut goud in handen met de Nintendo Classic Mini, die dit najaar en ook begin volgend jaar op menig verlanglijstje zal staan. Het zou me dan ook niet verbazen als de Super Nintendo Entertainment System in de toekomst een soortgelijke heruitgave gaat krijgen.

onbekend

Nog niet gespeeld

Dit jaar verschenen er zoveel toffe games waardoor ik er nog een hele hoop moet spelen, waaronder: Deus Ex: Mankind Divided, Mafia III en Watch Dogs 2. Bovenaan de lijst staat echter Dishonored 2. Het eerste deel was geweldig en ik was dan ook blij om in de review van Davy te lezen dat het vervolg net zo briljant is. Binnenkort reis ik dan ook af naar Dunwall en Karnaca om daar als Corvo Attano en Emily Kaldwin de slechte Delilah van de troon te stoten.

onbekend

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?