Terugblik: Kees Wijnhorst

Het was dit jaar een behoorlijk goed gamejaar dat meteen al lekker begon. De eerste maanden van 2015 stonden voor mij zombiegames centraal met onder andere Dying Light en de Zombie Army Trilogy. De absolute topper verscheen vrij vroeg in de vorm van The Witcher 3: Wild Hunt waar ik tientallen uren in heb gestopt. Voor de maand december keek ik het meeste uit naar Hitman, maar helaas werd deze uitgesteld. Gelukkig maakte Tom Clancy's Rainbow Six: Siege een hoop goed, en met deze tactische shooter sluit ik het jaar dan ook af.

5. Wolfenstein: The Old Blood

Vorig jaar heb ik me erg vermaakt met Wolfenstein: The New Order en ook diens stand-alone prequel Wolfenstein: The Old Blood was weer het spelen waard. Aan de gameplay is niet veel gesleuteld, maar dat hoefde ook niet aangezien de actie al uitstekend was. Ik kon het erg waarderen dat The Old Blood als een soort eerbetoon aan Wolfenstein 3D en Return to Castle Wolfenstein is neergezet. De terugkeer naar kasteel Wolfenstein voelde weer heerlijk vertrouwd, terwijl ook het occulte en de zombies weer van de partij waren. Ik ben dan ook reuzebenieuwd naar het vervolg waar MachineGames ongetwijfeld aan werkt.

onbekend

4. Mad Max

Mad Max is een heerlijke open wereld-game geworden voor nieuwkomers, maar vooral voor fans van de films. Avalanche Studios heeft goed naar de films gekeken en hier vervolgens een grootste en deprimerende gamewereld van gemaakt. De wereld zit boordevol missies en overal is wel wat te doen of te vinden. Het beste aan de game is het overleven, om dit te kunnen doen moet je op zoek naar water, voedsel en benzine voor de auto van Max. Verder leer je tijdens het spelen dat niemand, op de trouwe viervoeter nagelaten, te vertrouwen is in een post-apocalyptische wereld.

onbekend

3. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

Alhoewel ik de game al volgde sinds de aankondiging, wist deze me pas echt te grijpen nadat ik de bèta had gespeeld. De game is uitermate verslavend en zit heerlijk in elkaar. Met onbekenden spelen is zeer vermakelijk, maar met een paar vrienden gaat de game pas echt leven. De 5v5 multiplayer zorgt voor veel spanning en gaat niet vervelen. Iedere keer vraag je je als verdedigende partij weer af waar de aanvallers vandaan gaan komen, terwijl de aanvallende partij benieuwd is waar de verdedigers zich hebben verstopt. In Terrorist Hunt neem je het juist alleen of met andere spelers op tegen tientallen terroristen die random in de maps zijn geplaatst. Beide modi zorgen ervoor dat dit een toffe tactische shooter is geworden, welke in 2016 wordt verzien van gratis maps, Operators en modi. Als de game net zo verslavend blijft als dat die nu is, ga ik ook volgend jaar weer genoeg potjes Rainbow Six: Siege spelen.

onbekend

2. Dying Light

Dying Light is een geweldige zombiegame geworden en is dan ook mijn absolute verrassing van het jaar. Het leek me vooraf een leuke zombiegame, alhoewel ik bang was dat deze misschien teveel zou lijken op Dead Island. Dying Light is niet compleet anders dan Dead Island, maar wel veel beter en vooral leuker. Het doden van zombies, over de daken rennen van Harran en het stoeien met de wapens gaat gewoon niet vervelen. Begin 2016 wordt de game nog eens flink aangevuld met de grote uitbreiding: The Following, waardoor ik de game ook volgend jaar weer zal opstarten.

onbekend

1. The Witcher 3: Wild Hunt

Mijn absolute favoriete game van het jaar is toch wel The Witcher 3: Wild Hunt. De schitterende wereld en de goed uitgewerkte personages zorgen ervoor dat dit één van de beste RPG's ooit is. Er valt gewoon zoveel te doen in de game en iedere keer als ik op weg was naar een quest, kwam er wel weer wat tussen in de vorm van een groepje bandieten of monsters. Ook werd ik regelmatig aangesproken en was het maar weer de vraag of die persoon te vertrouwen was of niet. Naast de quests heb ik binnen de game ook heel wat tijd doorgebracht met het spelen van Gwent. Dit is zo'n eenvoudig, maar zeer verslavend kaartspel dat prima uitgebracht zou kunnen worden als stand-alone online-game. Door de goede gameplay en de vele content is The Witcher 3: Wild Hunt wat mij betreft de beste game van 2016!

onbekend

Beste downloadbare game: CounterSpy

CounterSpy is een stealth-action-game waarin je in de huid kruipt van een spion die voor de organisatie Counter werkt. De game speelt zich af tijdens de Koude Oorlog en laat jou de strijd aangaan tegen zowel Rusland als de Verenigde Staten van Amerika. De game is vrij simpel qua opzet, maar wist mij mede dankzij de random levels en de toffe muziek vast te houden. Ook het wisselen tussen 2D en 3D geeft de game net wat extra dimensie en is even logisch als perfect uitgewerkt. Ik zou dan ook graag een vervolg zien op CounterSpy, die net iets afwisselender en grootser qua opzet is.

onbekend

Frustrerendste Trophy's

Normaal gesproken ben ik niet zo'n Trophy-hunter, maar bij de Zombie Army: Trilogy van ontwikkelaar Rebellion kon ik het toch echt niet laten. Twee Trophy's bleken behoorlijk pittig te zijn, maar toch heb ik deze uiteindelijk weten te bemachtigen. Voor de eerste Trophy moest een granaat uit de hand van een zelfmoordzombie worden geschoten, wat na vele restarts uiteindelijk is gelukt. De andere Trophy had als doel om acht zombies door het hoofd te schieten met één kogel. Dit klinkt net zo moeilijk als het daadwerkelijk was. In een ruimte met tientallen zombies is het na veel trial en errror gelukt, wat voor een kreet van blijdschap zorgde.

onbekend

Nog niet gespeeld: Batman: Arkham Knight

De officiële afsluiter van de Arkham-trilogy stond eind 2014 nog hoog op mijn lijstje, maar door toedoen van andere games heb ik Batman: Arkham Knight nog niet kunnen oppakken. De eerste twee games waren briljant vanwege de uitstekende gameplay en doordat deze vol zaten met content voor de echte Batman-fans. Ik weet dan ook zeker dat Batman: Arkham Knight volgend jaar wordt aangeschaft en ik heb dan ook erg veel zin om flink te knokken en door Gotham te vliegen als The Dark Knight.

onbekend

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?